Prudké výkyvy teplot i ojedinělé přeháňky. Jaké počasí přinese první školní den?

V Česku bude panovat deštivé počasí (ilustrační foto)

Po propršené středě deštníky pro jistotu ještě neschovávejte. V první školní den se ojediněle mohou objevit přeháňky. Během dne by mělo být oblačno až polojasno, večer místy i skoro jasno. Nejvyšší teploty budou poměrně příznivé, vystoupají k 19 až 23 °C. Jak bude o víkendu?

Čtvrtek se ponese v duchu oblačné až polojasné oblohy. Ojediněle se však mohou objevit přeháňky, proto deštníky zatím neschovávejte. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 19 až 23 °C, na horách pouze kolem 13 °C. K večeru by místy mělo být i skoro jasno. Vát bude slabý vítr o síle 3 až 7 m/s.

V noci na pátek bude jasno až polojasno. Nejnižší teploty však klesnou poměrně nízko, a to k 11 až 7 °C, v údolích i k 5 °C. Vát však bude slabý vítr o síle do 4 m/s.

V pátek bude jasno až polojasno, odpoledne přechodně až oblačno. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 19 až 23 °C. Vát bude slabý vítr o síle 2 až 6 m/s.

A co přinese víkend? V sobotu očekávejte polojasno až jasno, od západu však bude postupně přibývat oblačnosti, později se může objevit ojediněle slabý déšť nebo přeháňky. Nejvyšší denní teploty však budou příznivé – pohybovat se mají mezi 21 až 25 °C.

Obdobná situace bude i v neděli, meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) navíc varují, že by se ojediněle mohly k přeháňkám připojit i bouřky. Teploty budou takřka letní – vystoupají až k 26 °C.

Tagy: