Dramatické záběry z Miami: Letadlo po přistání zachvátily plameny, na palubě bylo 137 lidí

 Na letišti v Miami havarovalo letadlo s 137 lidmi na palubě

Nehoda letadla v Miami

Na letišti v americkém Miami v pondělí havarovalo letadlo se 137 lidmi na palubě. Tři z nich utrpěli zranění a byli převezeni do nemocnice. Podle záběrů z nehody mělo letadlo dostat smyk na přistávací dráze a poté narazit do komunikační věže, která následně explodovala.

Letadlo aerolinek Dominikánské republiky se 137 cestujícími na palubě v pondělí muselo nouzově přistát na letišti v Miami poté, co mu selhal podvozek. Stroj prorazil malou budovu a komunikační věž, trup bez vysunutých kol klouzal po asfaltu a následně vzplanul.

V letadle bylo 126 cestujících a 11 členů posádky. Tři lidé byli po nehodě převezeni do místní nemocnice. Federální úřad pro letectví uvedl, že k nehodě došlo kvůli porouchanému podvozku.

„Naráželi jsme ze strany na stranu a všechna okna se rozbila. Pak lidé začali utíkat, protože tam byl oheň,“ popsal jeden z cestujících webu Daily Mail.

Na záběrech pořízených z ranveje bylo vidět, že předek stříbrného letounu byl rozbitý na kusy a z levého křídla se valil černý kouř. Podle dalších záběrů letadlo dostalo smyk a poté narazilo do věže, která explodovala a následně začala hořet.

Letadlo přistálo v 17:38 místního času a o minutu později už u něj byli hasiči, kteří hořící křídlo uhasili pěnou. Mluvčí letiště v Miami uvedl, že kvůli havárii došlo ke zpoždění dalších letů.

Tagy: