Dramatické video ze záchrany sebevraha v Mostě: Muž hrozil skokem, policistům pomohla lest

Záchranná akce muže, který chtěl skočit z mostu, skončila úspěchem.

Záchranná akce muže, který chtěl skočit z mostu, skončila úspěchem

Policisté a strážníci z Mostu mají za sebou úspěšný zásah. Mladý muž tam hrozil, že skočí z mostu, a nechtěl se od svého plánu nechat odradit. Policisté nakonec připravili na muže lest.

„Dobrý den, tady řidič autobusu. Teď jsem přijel na nádraží a na mostě stojí nějaký chlap. Je za zábradlím, jako kdyby chtěl skočit,“ zněl záznam z tísňové linky. O tom, že nejde o planou výhružku, se strážníci a policisté přesvědčili hned po svém příjezdu na místo. Čekalo je složité vyjednávání.

„Jak nás ten muž viděl, tak říkal, ať se nepřibližujeme. Hrozí skokem,“ znělo hlášení mezi policisty. Ti se muže snažili přesvědčit, aby se vrátil na bezpečnou stranu. „Přelez zpátky, my ti pomůžeme,“ klidnili situaci. Nic takového však mladý muž nechtěl slyšet: „Ne, stůj dál.“ Opakované požadavky nezabraly. Pokaždé, když se k němu policisté přiblížili, začal se pouštět přes mostní konstrukci.

ČTĚTE TAKÉ: Devítiletý Vojta hrdinou: Ležící seniorce poskytl první pomoc, ostatní lidé jen procházeli

Strážci zákona nabízeli nešťastníkovi veškerou dostupnou pomoc. Jednou z nich bylo i přivolání blízké osoby. To se ohroženému muži zamlouvalo a podal policistům mobilní telefon. To byla ta správná chvíle konat. Když muž podával policistům telefon, chytili ho za ruku a přetáhli ho přes zábradlí do bezpečí. Muž nakonec vyvázl bez jakéhokoli zranění.

Tagy: