Devítiletý Vojta hrdinou: Ležící seniorce poskytl první pomoc, ostatní lidé jen procházeli

Za záchranu seniorky si mohl Vojta prohlédnout vybavení záchranářské sanitky.

Chlapec z Ostravy zachránil ženu

Všímavý kluk se srdcem na správném místě, to je 9letý Vojta z Ostravy. Spolu s maminkou poskytl první pomoc seniorce, která na ulici upadla a ztratila vědomí. Podle záchranářů to rozhodně není běžná věc a Vojtovi se tak slušelo poděkovat. Odměnu dostal také od svých oblíbených fotbalistů Baníku Ostrava.

Devítiletý Vojta měl ten den oči na stopkách. „Díval jsem se kolem sebe a uviděl jsem paní, co ležela na zemi. Viděl jsem, že má otevřenou pusu a dívá se na mě,“ řekl CNN Prima NEWS mladý zachránce.

ČTĚTE TAKÉ: Strašlivá vražda před očima tříletého syna. Muž mačetou ubodal svou exmanželku

Vojta jel v tu chvíli s maminkou v autě. Vykřikl, že paní potřebuje pomoc, takže zastavili, hned k seniorce běželi a zavolali sanitku. Podle záchranářů se na rozdíl od jiných lidí zachovali na jedničku.

„Lidé pacienta, který leží na ulici, míjí. A bylo tomu podobně i v tomto případě, protože maminka Vojty nám sdělila, že než přijela záchranná služba, tak u nich nikdo nezastavil, nikdo nenabídl poskytnutí první pomoci,“ řekl CNN Prima NEWS mluvčí záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

Vojta si po záchraně života seniorky důkladně prohlédl sanitku a aby toho nebylo málo, přišli za ním fotbalisté Baníku Ostrava, kterým fandí. „To, co udělal, je úžasný skutek. Jako on by se měl zachovat každý jeden z nás,“ řekl kapitán ostravských fotbalistů Filip Blažek. Malého hrdinu prý čekají po příštím zápase v hráčské kabině, kde mu možná dají hopla.

Tagy: