Tvrdé drogy, násilí a nevěra. Známí popsali mrazivé okolnosti vraždy ženy na pražském Žižkově

Známí a sousedé líčí detaily k rodinné tragédii na Žižkově.

Známí a sousedé líčí detaily k rodinné tragédii na Žižkově

K čtvrteční rodinné tragédii z pražského Žižkova vyplouvají na povrch další informace. Za útokem, který skončil smrtí partnerky agresora a vážným zraněním její kamarádky, stojí podle známých drogy a nevěra. Pachatele policie dopadla.

Motivem čtvrteční tragédie v Táborské ulici se zabývají vyšetřovatelé. Podle informací, které zjistila redakce Krimi zpráv, v činu mohla hrát roli nevěra. „Byl zavřený v kriminále, byl ve vězení. Údajně ji načapal, jak ho podvedla. Mají spolu miminko, on jí ho nechtěl nechat, tak asi kvůli tomu,“ sdělili redakci známí zavražděné zhruba 30leté ženy.

„Říkali jsme jí: ‚Vy**r se na něj, protože to je člověk, který ženský skutečně mlátí‘,“ líčili. V době útoku bylo v bytě několik malých dětí a také zhruba 22letá žena. Útočník agresi obrátil i proti ní. Podle informací Krimi zpráv měl ženy pobodat. Muž z bytu po útoku odešel. Dorazil až do ulice Ke Karlovu, což je od bytu asi půl hodiny chůzí. Tam ho policisté dopadli. Podle informací Krimi zpráv se jim nijak nebránil.

ČTĚTE TAKÉ: Téměř slepý muž z Liberce zastřelil souseda. Bál jsem se, že mě zabije, hájí se obviněný

Starší ženu se záchranáři snažili na místě oživit, nepodařilo se jim to. Mladší měla být v kritickém stavu. „Druhou museli záchranáři uvést do umělého spánku. Zajistili dýchací cesty, připojili ji na monitor, doplnili obíhající tekutiny a podali léky. Následně ji transportovali na anesteziologicko-resuscitační oddělení,“ uvedla redakci mluvčí záchranné služby Jana Poštová.

Bral i prodával tvrdé drogy, tvrdí známý

Policie byt zapečetila, podrobnosti k případu ale nesděluje. Zatím tak není jasné, proč muž přesně útočil. „Celý případ si převzali kriminalisté z prvního oddělení kraje, kteří budou zjišťovat, za jakých příčin a okolností k tomuto hrůznému činu došlo,“ doplnil pro Krimi zprávy mluvčí policie Richard Hrdina. Zatímco někteří lidé z okolí si u ženy ničeho podezřelého nevšimli, známí páru mluví o drogách i násilí.

„Chodila si sem pro cigárka, úplně v pohodě, slušná, vždycky poděkovala, popovídala,“ líčily oslovené ženy. Podle muže, jehož sestra s útočníkem kdysi žila, měl agresor svou bývalou partnerku bít a týrat. „A za to i seděl. Nosil i pistoli, nože, všechno. Bere tvrdé drogy, pervitin. Prodával je i na ulici,“ sdělil redakci. Podle některých lidí byla vážně zraněná žena dcerou té, kterou útočník připravil o život. Jiní sousedé to ale zase naopak popřeli. Policisté případ zveřejnili jako rodinnou tragédii. Vztah mezi ženami ale neupřesnili.

Tagy: