Drogy za tragédií v Mostě? Dítě měl zabít jeden z partnerů ženy, lidé na místě zapalují svíčky

Na místě tragédie vzniklo pietní místo

Podobnosti smrti dítěte v Mostě

Policie v souvislosti se smrtí malého chlapce v Mostě obvinila jednoho muže z pokusu vraždy a usmrcení z nedbalosti. Útočil na jiného muže, přitom smrtelně zranil dítě. Kriminalisté na místě stále pátrají po vražedné zbrani. Nedaleko od místa tragédie také vzniklo improvizované pietní místo. Svou roli v útoku podle sousedů mohly sehrát i drogy.

„V sobotu došlo v ulici Rozmarýnová v Mostě k incidentu, v jehož důsledku bohužel zemřelo dítě předškolního věku. Konflikt se odehrál mezi dvěma muži, přičemž jeden z nich měl v náručí malé dítě. To při potyčce utrpělo bodnořezné zranění, jemuž bohužel i přes veškerou snahu zdravotníků o jeho záchranu na místě podlehlo. Policisté v sobotu večer v souvislosti s událostí zadrželi dva muže,“ uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

ČTĚTE TAKÉ: Bizarní vysvětlení smrti ženy na Českolipsku: Upálil ji vrah z televize, tvrdí odsouzený manžel

„Jednoho ze zadržených ve věku 31 let v neděli krajský vyšetřovatel obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu, jehož se měl dopustit vůči dalšímu zadrženému (46 let). Přitom však došlo ke zmíněnému zranění a následně usmrcení dítěte. Proto byl dotyčný kromě pokusu vraždy obviněn také z usmrcení z nedbalosti. Vyšetřovatel podá státnímu zástupci podnět k jeho vzetí do vazby, o němž bude rozhodnuto v následujících dnech,“ doplnil mluvčí.

Podle oficiálně nepotvrzených informací CNN Prima NEWS se měli do sporu na ulici dostat žena, její současný a bývalý partner. Zatím však není jasné, kdo koho napadl. Podle jedné verze útočil současný partner ženy na bývalého, podle druhé to bylo naopak. Výsledkem byla bohužel smrt nevinného čtyřletého chlapce.

Na místě zasahoval i vrtulník, přes veškerou snahu záchranářů ale chlapec svým zraněním v sanitním voze podlehl. Několik sousedů vypovědělo, že při incidentu mohly sehrát svou roli drogy. „Rodinu jsem přímo neznal, ale toho kluka ano. Byl to feťák. Nemám slov, je to hodně špatné,“ sdělil redakci oslovený muž.

Na místě v neděli pracovaly desítky kriminalistů a hledaly vražednou zbraň. To na Twitteru potvrdila také policie. „Na místě probíhá rozsáhlá pátrací akce k nalezení předmětů, jež mohou mít s incidentem souvislost,“ napsala dopoledne.

Na místě neštěstí vzniklo také improvizované pietní místo, kde lidé pokládají květiny a zapalují svíčky. Děti, zejména vrstevníci chlapce, na chodník malují nejrůznější vzkazy s jeho jménem.

Tagy: