Drsný popis střelby na Domažlicku: Mířil mu brokovnicí z metru na hlavu, vylíčil svědek

Policie stíhá Němce, který střílel na oslavě na Domažlicku

Policisté pokročili s vyšetřováním střelby na oslavě narozenin na Domažlicku. Dva muže původem z Německa pobouřilo, že jim na soukromé akci nechtěli nalít alkohol. Proto se na místo vydali s nelegálně drženou brokovnicí a po gratulantech začal jeden z nich střílet. Policisté už mají střelnou zbraň a muže, který ji použil, začali trestně stíhat. Hrozí mu několik let ve vězení.

Měla to být klidná oslava s přáteli a rodinou. Neplánovaně ji ale narušili dva muži, původem z Německa, kteří byli podle svědků pod vlivem alkoholu. Právě ten jim zřejmě dodal odvahu na to vrátit se na oslavu, ze které byli vykázáni, se zbraní v ruce a střílet na účastníky.

Oslavenec skončil s broky noze, jeho kamarád vyvázl s lehčím zraněním. „On pak střílel z dálky a nějak se to odrazilo a dostal do čela a do břicha jeden brok. Bohužel se to zvrtlo takhle blbě, že Němci přijdou a my je tady budeme hostit. Nejdřív jsme mysleli, že házejí dělobuchy, ale stříleli z té brokovnice,“ popsal pro CNN Prima NEWS oslavenec.

Třiapadesátiletý střelec, podle našich informací lovec, který v obci vlastní statek, teď musí nést následky. „Domažličtí kriminalisté zahájili trestní stíhání 53letého cizince, kterého obvinili ze spáchání zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a ze spáchání přečinu výtržnictví. Obvinění je stíhaný na svobodě. Podezřelý kriminalistům vydal brokovou pušku, se kterou střílel,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Podezřelému hrozí 10 let vězení

Podle zraněného oslavence moc nechybělo a celý incident mohl skončit tragicky. „Mě to fakt nenapadlo, že to může mít nabitý. Když si to vezmu zpátky, tak si říkám, když kamarádovi mířil z metru na hlavu a zmáčkl to, tak by to bylo hotový,“ myslí si postřelený muž.

Kriminalisté si k případu vyžádali také znalecké posudky, důležitou roli sehrají i výpovědi všech svědků. Už teď je ale jasné, že muž, který opakovaně vystřelil, muže skončit za těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu až na deset let za mřížemi.

Tagy: