K oslavě na Domažlicku se chtěli přidat dva muži. Když je odmítli, začali střílet

Místo, kde se střílelo, je uzavřené.

Střelba na Domažlicku

Do kulturního domu na Domažlicku se kolem půlnoci snažili dostat dva muži, podle informací CNN Prima NEWS německé národnosti. Když se jich pořadatelé snažili zbavit, nereagovali na to smířlivě a došlo ke dvěma střelným poraněním.

Policisté přijali oznámení o střelbě na oslavě v neděli ve dvě hodiny ráno. O jakou obec na Domažlicku se jedná, policie neprozradila. „Na místo okamžitě vyjely policejní hlídky včetně zásahové jednotky,“ sdělila nejprve policejní mluvčí Ivana Jelínková. V neděli odpoledne ale vypluly na povrch další podrobnosti.

Proč se střílelo? Víme podrobnosti

Podle informací webu CNN Prima NEWS se na soukromou akci v kulturním domě na Domažlicku začali dobývat dva muži. Návštěvníci nejdřív svolili, aby se s nimi napili, pak je ale poslali pryč. To se ale nesetkalo s pochopením a snad právě proto se muži vrátili s baseballovými pálkami. Ani tehdy se účastníci akce nedali. Jenomže pak se dvojice agresorů vrátila s těžším kalibrem.

A to doslova. Při své třetí návštěvě už byli muži ozbrojení střelnou zbraní. Pořadatele akce střelili do nohy, dalšího z návštěvníků zranili. „Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to výtržnictví a těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. Veškeré okolnosti případu jsou předmětem dalšího šetření,“ sdělila mluvčí policie.

Tagy: