Jiřina Bohdalová prošla náročným pumpováním žaludku. Následoval malý zázrak, popsal kolega

Herečka Jiřina Bohdalová prožila tři velké lásky.

Strach o Jiřinu Bohdalovou

Herečka Jiřina Bohdalová si v nemocnici po otravě jídlem prošla nepříjemným pumpováním žaludku, nyní dostává antibiotika. Pro deník Aha! to sdělil její ošetřující lékař Petr Neužil. Z nemocnice navíc přišla i další pozitivní zpráva, herečka už udělala několik opatrných kroků kolem postele, píše deník Blesk. Bohdalová je hospitalizovaná v pražské Nemocnici na Homolce. Původně se spekulovalo o otravě botulotoxinem, profesor Neužil však pro CNN Prima NEWS uvedl, že šlo o jinou raritní infekci, pravděpodobně z tataráku nebo nedovařeného masa.

„Zachoval bych klid, nasadili jsme antibiotika a pokud vše půjde dobře, paní Bohdalová se z problémů dostane,“ popsal pro Aha! Neužil. Podle informací deníku musela herečka podstoupit pumpování žaludku.

ČTĚTE TAKÉ: Hudební svět truchlí. Zemřel oblíbený švédský muzikant, stál za největšími hity skupiny ABBA

Po noci hrůzy ale přišla z nemocnice také pozitivní zpráva. Herečka již měla podle deníku Blesk udělat i několik opatrných kroků kolem postele. Optimistický stav pro deník potvrdil také hereččin velký kamarád a kolega Zdeněk Zelenka. „Ve středu jsem Jiřinku navštívil v nemocnici, je na tom již velmi dobře,“ napsal večer Blesku režisér.

Hodně síly Bohdalové popřál i bývalý prezident Miloš Zeman, který jí skrze Blesk poslal video vzkaz. Odpověď měla redakce dostat přímo od Bohdalové, která měla odepsat: „Moc děkuji a posílám pusu.“

Kvůli svému zdravotnímu stavu musela herečka začít rušit svůj program na nadcházející dny. Podle deníku se měla omluvit z natáčení nových dílů pořadu Hobby naší doby pro Českou televizi i z účasti na 80. narozeninách Zemana. Oslava proběhne v sobotu v hotelu Štekl na Hluboké.

Herečka byla podle informací deníku od víkendu na chalupě v Českém ráji. Právě tady se jí během úterý udělalo zle. „Bylo krásně a chtěla být mimo Prahu, kde se stále suší promáčené zdi v jejím domě. V úterý jí ale nebylo dobře, šla jí teplota nahoru, a proto volala svému doktorovi, který tušil, že je zle,“ popsal pro Blesk nejmenovaný zdroj z okolí Bohdalové.

„Nemůžu za ni ale více mluvit, takové prohlášení si učiní sama. Držte palce, ať se to rychle zlepší,“ dodal pro Aha! profesor Neužil a v jedné ze zpráv přidal ikony čtyřlístků, tedy přání štěstí.

Původně se myslelo, že se herečka otrávila botulotoxinem, ten ale lékař vyvrátil. „Jiřinu Bohdalovou jsme přijali v úterý v odpoledních hodinách se známkami zánětlivého onemocnění, které jsme museli nějakým způsobem identifikovat a diagnostikovat,“ sdělil pro CNN Prima NEWS Neužil a vyvrátil dosavadní zprávy o tom, že mělo jít o otravu botulotoxinem. „Jde skutečně nejspíše o mikrobiální infekci, která je ve spojitosti s jídlem. Ale není to botulotoxin, je to jiná velmi raritní bakterie,“ vysvětlil.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Díla plná příběhů, romantiky i nostalgie. Slávka Krátká představuje svou tvorbu v Mánesu

Tagy:
zdraví nemocnice Jiřina Bohdalová CNN Prima NEWS herec Petr Neužil botulotoxin nemoci a zdravotní potíže společenská rubrika