Držel dceři nůž pod krkem a vyhrožoval bývalé ženě. Soud muži vyměřil šestileté vězení

Muž s nožem v ruce

Soud s mužem, který vyhrožoval dceři

Krajský soud v Ústí nad Labem odsoudil na šest let do vězení muže, který měl podle obžaloby vyhrožovat zabitím své pětileté dcery. Vše prý proto, že se nedokázal vyrovnat s rozchodem se svou bývalou ženou. Dítě si měl dokonce dvakrát vzít jako rukojmí. Státní zástupce podal odvolání. Rozsudek tak není pravomocný.

Sedmatřicetiletý Josef P. od začátku soudního líčení tvrdil, že je nevinný a že své dceři ublížit nikdy nechtěl. Ve své závěrečné řeči uvedl, že jde o komplot jeho bývalé ženy.

„Vše, co se stalo, mě strašně moc mrzí. Nikdy bych ale nikomu neublížil. Nejsem takový zvíře, co ze mě (bývalá manželka, pozn. red.) dělá,“ zmínil. Obžalovaný prožíval jednání velmi emotivně, několikrát se dokonce rozbrečel. Podpořit ho přišla i jeho matka.

Soud Josefa uznal vinným ve všech bodech obžaloby, tedy z omezování osobní svobody, braní rukojmí, loupeže a nebezpečného vyhrožování.

Obžalovaný měl nejdříve v bytě několik dní držet svoji bývalou ženu. Když utekla, začal jí muž podle obžaloby vyhrožovat skrz jejich tehdy pětiletou dceru. Hrozil, že dítě zdroguje a podřízne nožem. Rovněž mluvil o podpálení bytu. Soud mu nakonec uložil šest let nepodmíněně.

Státní zástupce podal odvolání, s ohledem na rozsah a závažnost trestné činnosti totiž má za to, že je trest nepřiměřeně mírný. Rozsudek proto zatím není pravomocný. Sám obžalovaný si ponechal lhůtu na odvolání. Usiloval i o propuštění z vazby, to ale soud zamítl.

Tagy: