Dům krále podsvětí z 90. let Běly je na prodej. Rodina za nemovitost chce 13 milionů

Dům zastřeleného podnikatele z 90. let Antonína Běly je na prodej. Podle inzertního webu Sreality za nemovitost v Úvalech u Prahy rodina chce 12,9 milionu korun. Stavba není nijak honosná, v čem připomíná život někdejšího kmotra českého podsvětí?

V domě bydlel podnikatel Antonín Běla do roku 1996, než byl právě v Úvalech zastřelen. Jeho rodina se rozhodla v něm zůstat, přibyly ale například mříže na oknech. Nyní stavbu nabízí realitní kancelář skrze portál Sreality za 12,9 milionu k prodeji.

ČTĚTE TAKÉ: Kdo nechal zabít nejmocnějšího českého mafiána? Policie prý vraha zná, důkazy ale chybí

Inzerát popisuje stavbu jako rodinný dům v klidné části Úval. „Objekt má 2 nadzemní podlaží a 1 podzemní podlaží s celkem 8 místnostmi. Stojí na samostatném pozemku o velikosti 892 m² s užitnou plochou 200 m². Dům je postaven z cihly a je ve špatném stavu, což představuje významný potenciál pro jeho nové majitele k rekonstrukci dle vlastních představ,“ stojí v inzerátu.

Minulé vlastníky dům nijak nepřipomíná. Sídlo mafiána by mohly prozradit jedině mříže v oknech a na dveřích, ty se ale objevily až dlouho po smrti Běly, když jeho exmanželka žila v domě sama, píše Extra. Na první pohled typicky devadesátková stavba není nijak honosná, zaujmout by ale mohla některého z nadšenců o osobnosti tehdejší divoké doby.

Antonín Běla byl nekompromisní gangster a nejslavnější romský mafián československé kriminalistiky. Během své „vlády“ podsvětí objevil a přijal mezi sebe Františka Mrázka, který nakonec pravděpodobně stál za jeho zavražděním.

Po revoluci byl Běla nejzkušenější a nejpřipravenější a stal se kmotrem českého podsvětí. S mladým inteligentním dravcem Mrázkem úzce spolupracoval a dělali spolu podvody za stamiliony. Při nich ale vznikaly spory. Ten klíčový byl o 248 milionů korun, který stál Bělu život, když ho 14. dubna 1996 pachatelé rozstříleli samopalem. Mrázek se stal jeho nástupcem, nikdy mu však nedokázali, že měl ve smrti bývalého přítele prsty.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Záhadná a temná vražda romského kmotra devadesátek. Rozstřílel ho „kluk“, kterého objevil?

Tagy: