Dům hrůzy v Klášterci: Hyenismus, říká zoufalá Pavla. Byt změnila na pevnost, i tak ji vykradli

Dům hrůzy v Klášterci nad Ohří se nedaří zabezpečit. Stále se tu krade, obyvatelé se stěhují.

Dům hrůzy v Klášterci nad Ohří

V Klášterci nad Ohří jsou obyvatelé „domu hrůzy“, jak se přezdívá tamnímu věžáku, stále bezmocní. Přestože jej majitel nechal zabezpečit, stále zde zloději pravidelně vykrádají byty, naposledy tu řádili před měsícem. Někteří lidé se kvůli tomu už dokonce odstěhovali. Na případ upozorňuje CNN Prima NEWS opakovaně.

Pavla opustila svůj domov nejen kvůli špatnému stavu budovy. K razantnímu kroku ji donutili také nepřizpůsobiví sousedé a především zloději. „Když se někdo vloupe do vašeho bytu a hrabe se vám v osobních věcech, je to vyloženě hyenismus,“ popsala pro CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Berlín hlídá majitele bytů. Schvaluje i barvu nových kachliček, sleduje se délka dovolené

Svůj byt si zabezpečila silnými ocelovými mřížemi, přesto už ale byl několikrát vykraden. „Totální kůlnička na dříví. Všechno vyházené, zničené, rozházené, ukradené. Potom jdete ráno do práce a nacházíte svoje věci u popelnic, to je docela mazec,“ vylíčila žena.

Snad jediné pozitivum je, že nepořádek okolo domu, injekční stříkačky na zemi a přeplněné kontejnery už jsou minulostí. Díky novému zabezpečení domu a vystěhování nepřizpůsobivých obyvatel je situace podle místních klidnější. „Zatím je klid, předtím to bylo horší,“ shodují se.

Stav budovy je ale stále alarmující. Vyřešit by jej měla rekonstrukce ze strany majitele nemovitosti a následný prodej městu. Podle starosty Klášterce nad Ohří Štefana Drozda (STAN) se o odkupu domu aktivně jedná. „Na ceně jsme se nedomluvili. Majitel ale přišel s nabídkou, že by budovu, byty a výtahy zrekonstruoval a my bychom pak vše odkoupili opravené,“ uvedl.

Majitel by do konce roku měl zpracovat kalkulaci a vizualizaci bytů a celého domu. Zda ale k odkupu skutečně dojde, zatím stále není jasné. Prioritou města je ale situaci vyřešit co možná nejdříve.

Tagy: