Dusné tropy a téměř 20stupňové teplotní rozdíly. Pekelná vedra v týdnu protnou letní bouřky

Česko zažije tropický týden. (Ilustrační snímek)

Počasí 19.6.2023 6:09

Ačkoliv bude během týdne převážně oblačno či polojasno, teploty očekávejte až „pekelné“. Teploměry by měly naměřit hodnoty přesahující tropickou třicítku. V noci však přijdou citelné propady, které mohou dosahovat téměř 20stupňového rozdílu. Meteorologové zároveň očekávají ojedinělé bouřky, místy přeháňky.

V pondělí bude oblačno až polojasno, ve východní polovině území zpočátku až jasno. Odpoledne a k večeru by se zejména na západě mohly objevit přeháňky, ojediněle i bouřky. Teploty však budou ryze letní, hodnoty by se měly pohybovat mezi 26 až 30 °C, na horách kolem 22 °C.

V noci na úterý přijde teplotní propad. Nejnižší hodnoty by měly dosahovat 18 až 14 °C. Obloha bude polojasná až oblačná, zpočátku se navíc zejména na západě očekávají ojedinělé přeháňky nebo bouřky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Česko zažilo první tropický den. Přišel o měsíc později než v loňském roce

Úterý se ponese v podobném duchu jako pondělí – bude oblačno až zataženo, odpoledne a večer ojediněle, na západě místy, mohou dorazit přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší teploty se však vyhoupnou opět o kousek výše. Maxima by měla dosahovat až 32 °C.

V noci na středu se opět čeká propad, teploty by měly klesnout k 18 až 14 °C. Denní maxima by naopak měla ve středu dosahovat až 31 °C. Během dne bude ve středu opět oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Meteorologové navíc varují před přeháňkami a bouřkami, které mohou být ojediněle i silné.

Situace se bude opakovat i ve čtvrtek. Bude oblačno až polojasno, ojediněle se čekají přeháňky. Od západu bude průběžně zataženo, stejně tak dorazí občasný déšť, přeháňky či ojediněle silné bouřky. Denní teploty však budou dosahovat až 31 °C.

Tagy: