Dva dny jsem nespal, říká Tvrdík o čekání na výsledky léčby. Víra uzdravuje, vzkazuje

Mohl si oddechnout a zaradovat se. „Jsem nesmírně šťastný,“ řekl šéf fotbalové Slavie Praha Jaroslav Tvrdík v pořadu Hovory z Edenu k informaci, že v aktuální fázi porazil rakovinu, kterou mu lékaři diagnostikovali letos v březnu.

Tvrdík oznámil dobré zprávy ve čtvrtek na Twitteru a použil fotbalový příměr. Prý vyhrál první kolo své Ligy mistrů. Onkologickým pacientem zůstává, ale teď ví, že z nejhoršího je venku.

„Mám za sebou mnohaměsíční léčbu, podrobil jsem se operaci. Podrobil jsem se onkologické léčbě. Ve středu jsem podstoupil PET/CT vyšetření ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze, což bylo takové ohlédnutí za úspěchem, či neúspěchem léčby jako celku. Dva dny jsem toho moc nenaspal, když jsem čekal na rozhodnutí. Teď jsem nesmírně šťastný, že výsledek byl negativní a léčba byla úspěšná. Aspoň v této etapě,“ popsal později pro tvslavia na YouTube.

V pořadu Hovory z Edenu dále uvedl, že musí i tak chodit každé tři týdny na specializovaná vyšetření. A stále pociťuje léčbu. „Potýkám se s následky radioterapie – ta se týkala krku a obličeje, takže je to stále nepříjemné, mírně bolestivé. Ale pokud by tento stav trval, dá se to vydržet. Je to daň za život,“ poznamenal.

Zároveň poděkoval všem – nejen slávistickým – fanouškům, kteří ho od března zahlcovali přáními, ať vše dobře dopadne. „Nemám sílu děkovat každému zvlášť,“ řekl bývalý ministr obrany. A také sám popřál všem ostatním bojovníkům s rakovinou, ať zůstávají optimističtí a věří, že budou mít štěstí: „Víra uzdravuje.“

Když bylo jasné, že Tvrdík má rakovinu, sám nechtěl záležitost rozebírat. „Navíc je válka, kdy trpí mnohem více lidí než já,“ vzkázal tehdy. Slavia dodala, že předseda představenstva je po onkologickém zákroku a čeká ho zhruba čtyřměsíční pauza od pracovního procesu.

Rivalita šla stranou, příznivci napříč republikou přáli šéfovi podepsanému pod veleúspěšnou érou pražského klubu brzké uzdravení.

V létě se začínal opět objevovat na veřejnosti, i podle obnovené aktivity na sociálních sítích šlo odhadovat, že se 54letému Tvrdíkovi daří v rámci možností dobře. „Měl jsem rakovinu, ta se rychle vyléčit nedá. Jsem onkologickým pacientem, možná jím budu do konce života. Pořád nejsem úplně zdravý a potýkám se s následky léčby. Mám za sebou operaci a ozařování, s nemocí ještě budu bojovat další měsíce, pravděpodobně roky. Ale můj stav mi umožňuje, abych se vrátil do práce,“ uvedl v červenci.

Tagy:
nemoc SK Slavia Praha Jaroslav Tvrdík vyšetření fotbal sport Všeobecná fakultní nemocnice v Praze rakovina