Dva mrtvé našla policie na Písecku po požáru chaty a auta. Případ vede jako závažný zločin

Policisté na Písecku vyšetřují závažný zločin.

Dva mrtví na Písecku

Policie ve čtvrtek po požáru chaty a auta na Písecku našla dva mrtvé lidi. Případ vyšetřuje i jako možnou vraždu a sebevraždu. Bližší podrobnosti k případu zveřejní až po nařízené soudní pitvě, uvedl policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Dodal, že kvůli případu do terénu vyrazila kromě písecké policejní hlídky také zásahová jednotka. Šupík uvedl, že nepředpokládá, že by ve čtvrtek policie k tragické události zveřejnila podrobnosti. Kriminalisté zatím ani neupřesnili, zda mrtvé nalezli v chatě, nebo v autě. Potvrdili pouze, že vyšetřují závažný zločin. „Nikomu by však již nemělo hrozit žádné nebezpečí,“ sdělil mluvčí.

Jde o druhé násilné úmrtí v Jihočeském kraji v letošním roce. Na začátku února policie obvinila tři muže z vraždy. Podle ní zabili v Českém Krumlově na konci ledna svého kamaráda a snažili se předstírat, že uhořel. Z vyšetřování vyplývá, že skupina mužů spolu pila alkohol. Začali se hádat a tři muži ve věku 38, 33 a 28 let napadli staršího muže. Motivem podle policie bylo to, že se muž málo dělil o cigarety i alkohol.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Před vraždami chtěl moje dítě. Expřítelkyně podezřelého z Hořovic popsala jeho poslední přání

Tagy: