Dva mrtví v lomu Velká Amerika. Při marném oživování potápěče se ze srázu zřítil přihlížející

Lom Velká Amerika

V lomu Velká Amerika zemřeli dva lidé

V lomu Velká Amerika na Berounsku v úterý odpoledne zemřeli zhruba hodinu po sobě dva muži. První z nich utonul, druhý zahynul po pádu ze skály, kde fotil zásah záchranářů. Řekla to policejní mluvčí Michaela Richterová.

„Před 14:00 jsme od záchranné služby přijali hlášení o tonoucím se muži. Na místě policie zjistila, že šlo o skupinu zhruba 20 potápěčů, jeden z nich měl zřejmě zdravotní indispozice a začal se topit,“ řekla mluvčí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Krkonoše trpí kvůli neukázněným turistům. Za přestupky hrozí vysoké pokuty, varuje expert

Zhruba hodinová resuscitace podle ní nebyla úspěšná. Jak uvedl reportér Krimi zpráv Matěj Rychlý, muži patrně přestalo bít srdce. „Akci záchranářů sledoval a fotil shora z lomu jiný muž, který přitom ale spadl a utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ doplnila mluvčí.

Patrně se 49letý muž snažil najít lepší a bližší místo, odkud chtěl počínání záchranářů sledovat. Do lomu spadl z obrovské výšky, načež utrpěl fatální poranění hlavy a mozku. Lékaři pouze konstatovali smrt.

Oběma událostmi se nyní zabývají berounští kriminalisté, nařídili soudní pitvu.

Přímo do lomu Velká Amerika je vstup zakázán, podél lomu vede značená turistická trasa, jedná se o hojně vyhledávanou lokalitu.

Podívejte se na podobný případ, který se stal v Ostravě:

Tagy: