Gang 20 lupičů s kladivy ukradl klenoty za 46 milionů. Řádění v Kalifornii zachytily kamery

Dvacet zlodějů si ze zlatnictví v Kalifornii odneslo za bílého dne šperky v přepočtu za 46 milionů korun.

Loupež v Kalifornii

Svět obletěly záběry obrovské loupeže v Kalifornii. Do zločinné akce se pustilo 20 lidí, kteří si nakonec odnesli šperky v přepočtu za 46 milionů korun. Několik členů gangu se přitom policii po zběsilé automobilové honičce povedlo dopadnout. Uvedla to na sociální síti X policie Sunnyvale.

Dvě a půl minuty. Tolik stačilo skupině ozbrojených mužů k tomu, aby kladivy rozbili vchodové dveře a následně vitríny s vystavenými šperky. To vše se podle prohlášení policie Sunnyvale odehrálo za bílého dne krátce před půl druhou odpoledne. K přepadení si gang vybral klenotnictví v kalifornském Sunnyvale, které se specializuje na indické bohatě zdobené šperky.

ČTĚTE TAKÉ: Německý důchodce odstraňoval mužům genitálie za peníze. „Řezač z Erfurtu“ vyděsil policisty

Během chvíle pak pachatelé odjeli v několika autech i s lupem v přepočtu za více než 46 milionů korun. „Došlo k loupežnému přepadení. A přestože se jedná o už čtvrtý takový incident u indického klenotníka v této oblasti za posledních šest týdnů, s úlevou mohu oznámit, že všichni naši zaměstnanci vyvázli bez zranění a jsou v bezpečí,“ napsal ředitel klenotnického řetězce Saurabh Gadgil na svém Facebooku.

Část gangu dopadena

Policisté zatkli po automobilové honičce na dálnici pět mužů. „Byli umístěni do věznice v okrese Santa Clara a čelí různým obviněním, včetně ozbrojené loupeže, kladení odporu při zatýkání a vandalismu,“ uvedla policie Sunnyvale na sociální síti X.

Po zbývajících patnácti lupičích policie pátrá. Zároveň vyšetřuje, zda se skupina nepodílela i na dalších nedávných vloupáních v regionu. Klenotnictví zatím podle vyjádření ředitele zůstává zavřené.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Andreu vrah rozpustil v sudu s kyselinou. Vinen je exmanžel, soud mu uložil výjimečný trest

Tagy: