Dvakrát prodělal covid a sanitář mu zlomil nohu. Postižený osmiletý Nicolas musí na operaci

Osmiletý Nikolas si už v životě pošel lecčím

Nicolas v Motole

Zdravotní potíže malého Nicolase z Chebu stále neberou konce. Od narození trpí těžkým postižením, se kterým mu pomáhaly rehabilitace, na jaře s nimi ale musel skončit. Hned dvakrát se nakazil koronavirem, v nemocnici s ním navíc upadl sanitář a Nicolas si zlomil nohu. A teď malého bojovníka čeká operace.

Osmiletý chlapec toho zažil už víc než dost. Po narození krvácel do mozku a jeho stav zůstal vážný. Teď ho i s maminkou čeká další zkouška. V motolské nemocnici podstoupí operaci. „Nicolas je ochrnutý na pravou polovinu těla, má sekundární epilepsii, ta epilepsie se zhoršuje. Nicolas je trvale odkázán na péči druhé osoby,“ popsala jeho maminka Ivana Ublová.

Nicolasovi hodně pomáhají rehabilitace. Aby si je rodina mohla dovolit, pomohla sbírka, do které jste na jaře přispěli i vy – diváci Primy a CNN Prima NEWS. I tak to měl Nikolas těžké. Dvakrát se nakazil koronavirem. Když už to vypadalo, že se k rehabilitacím vrátí, upadl s ním na chodbě sanitář a Nikolas skončil s nohou v sádře. Nejdřív to vypadalo, že operace zlomené nohy nebude potřeba, nakonec se ale ukázal pravý opak.

„Odjeli jsme na rehabilitaci, kde jsme se pokoušeli znova Nikolase postavit na nohy. Bohužel se to ukázalo jako liché,“ řekla Nicolasova maminka.

Operace pro Nicolase rozhodně nebude jednoduchá. Je to pro něj ale jediná šance, jak pokračovat v léčbě a rehabilitacích a třeba zase sám chodit. Jeho matka má největší obavy z komplikací, které by se vzhledem k jeho postižení mohly objevit. Naději ale rodina neztrácí a zároveň děkuje za obrovskou podporu. „Jsem za to nesmírně vděčná. Nedovedu si to bez takové podpory – jak psychické, finanční, tak materiální – představit. Doufám, že všechno dopadne dobře po té operaci,“ přeje si.

Incident, kdy sanitář s Nicolasem v náručí zakopnul a upadl, kvůli čemuž teď Nicolas musí na operaci, přitom zůstává nedořešený. Ke starostem o zdraví svého syna se teď jeho maminka musí připravovat na právnickou bitvu, která může skončit před soudem.

Tagy: