Tragédie na Slovensku: Malého chlapce zabilo auto. Jen šel na záchod, řekla zdrcená matka

Řidič na Slovensku srazil a usmrtil malé dítě

Ve slovenské obci Petrová v Prešovském kraji ve středu došlo k tragédii. Pod koly auta zemřel teprve čtyřletý Sebastián. Řidič svým vozem zrovna vycouvával ze dvora. Rodina a místní jsou zdrceni. Případem se nyní zabývá policie.

Podle místních obyvatel řidič za volantem osobního vozu vyjížděl ze dvora na silnici. V té době tam byl bez dozoru dospělých čtyřletý Sebastián. Sedmapadesátiletý řidič při couvání dítě zřejmě neviděl. „Ve středu odpoledne došlo na příjezdové komunikaci v obci Petrová k tragické dopravní nehodě. Podle dosud zjištěných informací měl řidič VW Touareg při couvání nešťastnou náhodou srazit čtyřletého chlapce, který venku uklouzl na zledovatělé vozovce,“ uvedla policejní mluvčí Jana Ligdayová.

ZIMNÁ DETSKÁ RADOVÁNKA SKONČILA TRAGICKY Včera popoludní došlo na prístupovej ceste v osade obce Petrová, okres...

Posted by Polícia SR - Prešovský kraj on Thursday, December 9, 2021

Chlapec byl vážně zraněn. Záchranáři o jeho život bojovali bez úspěchu. „V důsledku nehody utrpělo dítě zranění, kterým na místě podlehlo,“ informoval mluvčí krajského policejního ředitelství Daniel Džobanik.

Místní jsou z celé události v šoku. „Byly jsme tu se švagrovou a zachraňovaly ho. Jeho matka se ho snažila vzbudit, ale on strašně krvácel z nosu,“ popsala neštěstí příbuzná nebohého chlapce.

Matka vařila oběd

Matka sraženého chlapce byla v té době doma s dalšími třemi dětmi. Sebastián má bratra dvojče a dvě starší sestry. K tragédii došlo kousek od místa, kde rodina bydlí. „Máma zrovna vařila oběd,“ řeklo jedno z dětí.

„Sebastián stále chodil dovnitř a ven. Naposledy šel na záchod, který je venku. Šla jsem za ním a najednou přiběhli sousedé s hroznou zprávou, že Sebastián upadl a přejelo ho auto,“ popsala se slzami očích třiatřicetiletá matka Viera.

Příčiny incidentu a míra zavinění zúčastněných osob jsou předmětem probíhajícího vyšetřování. „Ve věci bylo zahájeno trestní řízení pro trestný čin zabití,“ sdělila Ligdayová.

Tagy: