Dvě pobočky na 70 tisíc lidí? Lidé na sídlišti nechápou, vysvětlení pošty se starosta vysmál

Rušení poboček České pošty na velkých sídlištích se má týkat i Prahy 13, kde žije 70 tisíc obyvatel. Z původních čtyř zůstanou otevřené jen dvě. Starosta městské části David Vodrážka (ODS) v nadsázce řekl, že ho pobavil dopis, který od společnosti dostal. Stálo v něm, že kapacita dvou poboček bude dostatečná a lidé si vyřídí co potřebují za pouhé dvě minuty. Místní proti kroku protestují.

Jednou z pošt na Praze 13, která by se alespoň podle vedení České pošty měla rušit, je ta na Slunečném náměstí. „Tady se má rušit? Tak to nebude dobré. Budeme muset chodit na jinou, dál. Třeba na Stodůlky nebo na Lužiny,“ uvedla oslovená seniorka. Když jí však reportér CNN Prima NEWS řekl, že i ta na Lužinách se bude zavírat, nevěřila a nechápavě kroutila hlavou.

„Je to nekoncepční rozhodnutí, hloupost a nepřipravenost. Na 70 tisíc obyvatel Prahy 13 byly původně čtyři pobočky. Nyní se dvě ruší,“ komentoval rozhodnutí České pošty starosta městské části David Vodrážka (ODS). Na Slunečném náměstí teprve nedávno dodělali lávku, která ústí k domu, kde žijí handicapovaní lidé. Byla udělána i z toho důvodu, aby si lidé na vozíčku mohli vyřídit korespondenci na poště – té, která se bude nyní rušit.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: MAPA: Česká pošta zavře stovky míst. Zkontrolujte si osud pobočky ve vašem okolí

Starostu Prahy 13 překvapil i dopis, který od České pošty dostal. Podle jeho textu bude kapacita dvou nezrušených pošt dostatečná a zákazník si vyřídí, co potřebuje, za pouhé dvě minuty. „Jestli někdo šel něco vyřídit v poslední době na poštu a čekal dvě minuty, ať se mi klidně přihlásí, protože já takového člověka neznám,“ pronesl Vodrážka.

Hned vedle metra Lužiny na Praze 13 je umístěna druhá pobočka, která se tady má podle vedení České pošty rušit. „Žádná jiná tady nebude? No tak nebudeme platit no,“ komentovala oslovená žena s odkazem na závazky, jako je platba za telefon či nájem, který nebude mít kde blíže zaplatit. Na Praze 13 zůstanou pošty pouze v Hábově ulici a na Velké Ohradě. Řadě obyvatel se tak na poštu výrazně prodlouží.

Tagy: