Dvě smrtelné nehody u Prahy. Řidiči osobního automobilu a kamionu zemřeli na místě

Vylité pivo na D5 očima řidiče

Nehoda uzavřela Pražský okruh u Horních Počernic

Při nehodě na dálnici D8 u Zdib u Prahy zemřel v úterý odpoledne řidič osobního auta. Dálnice je ve směru na Prahu uzavřená. Jedná se už o druhou smrtelnou nehodu v jeden den, ráno střet dvou nákladních vozidel uzavřel Pražský okruh u Horních Počernic směr Brno. Jedenačtyřicetiletý řidič jednoho z nich zůstal v autě zaklíněn a zraněním podlehl. Krátce na to se stala nehoda i ve druhém směru, tam ale mrtví hlášení nebyli. Po odstranění následků dopravních nehod je Pražský okruh v obou směrech průjezdný.

Nehoda na dálnici D8 u Zdib u Prahy se stala kolem 15. hodiny. „Osobní auto narazilo do nákladního,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Truxa. Šofér osobního auta zemřel na místě, nikdo další s ním necestoval.

Na místě pokračuje vyšetřování příčiny a okolností nehody. Dálnice je ve směru na Prahu uzavřená a tvoří se tam několikakilometrové kolony, které podle mluvčího sahají až ke sjezdu na Úžice.

Smrtelná nehoda na Pražském okruhu

Na 59. kilometru Pražského okruhu v úrovni Horních Počernic ve směru na Brno zasahovali hasiči, policisté i záchranáři v úterý před 9:30. 41letý muž podle záchranářů utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě zemřel. „Muž utrpěl velmi vážná poranění. Další zranění tam nebyla,“ uvedla Poštová.

Provoz v daném směru byl zcela uzavřen. Policisté zjišťovali příčinu a okolnosti dopravní nehody, dodala policejní mluvčí.

Podle informací CNN Prima NEWS se kolem 11. hodiny stala nehoda i ve druhém směru. Nabouraly do sebe nákladní auto, menší nákladní auto a dodávka. Řidiči ve druhém směru projížděli jen odstavným pruhem. Policie varovala, že v místě se tvořily dlouhé kolony.

Po odstranění následků dopravních nehod je však Pražský okruh už v obou směrech průjezdný, informovala policie na Twitteru.

Tagy: