Dvě vulvy a šest nohou. Postiženou fenku majitel odhodil, lidé se složili na její operaci

Fenka se narodila se šesti nohama.

Šestinohý pes

Teprve 11 týdnů byla na světě fenka plemene španěl, když ji zřejmě někdo pohodil na parkovišti ve Walesu. Zvíře bylo postižené, mělo šest nohou a dvě vulvy. Ujala se ho ale organizace na ochranu opuštěných zvířat a díky lidem z celého světa zajistila fence operaci. Příběh tak měl šťastný konec.

Podvyživená, osamělá a vystresovaná fenka Ariel se třásla na parkovišti u supermarketu. Naštěstí se jí ujal Mikey Lawlor, majitel jedné z organizací na ochranu zvířat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Expertka o smrti psa Brožové. Chyba je na straně kliniky, bylo to naprosto nezodpovědné, říká

O smutném příběhu postiženého psa, který se narodil jen s jednou ledvinou, zato se dvěma vulvami a šesti nohama, se následně dozvěděl celý svět. A mnozí lidé ukázali, že mají srdce na pravém místě.

Podle londýnské BBC dali dobrodinci dohromady téměř půl milionu korun. Fenka tak mohla podstoupit životně důležitou operaci. Hlavní bylo odstranit dvě přebytečné nohy. Veterináři se ale báli, že s tím přijde fenka i o třetí nohu a zbydou jí tak jen tři. Nakonec se ale operace zdařila na výbornou.

„Daří se jí opravdu dobře, odrazila se ode dna. Je to šťastný malý pes a my doufáme, že bude žít báječný život,“ komentoval Aaron Lutchman, který zvíře operoval.

Fenka dostala jméno Ariel, protože její nadbytečné a spojené nohy připomínaly ploutve malé mořské víly.

Její zachránce Lawlor teď doufá, že se po operaci zotaví a bude moci prožít zdravý život.

„Už den po zákroku chodila, jedla a pila. Teď už jí jen musíme držet palce, aby nedostala nějakou infekci. Je ale opravdu v těch nejlepších rukou,“ uzavřel muž, který pohozenou fenku našel.

VIDEO: Majitelka psího salónu o psu Brožové

Tagy: