Dvojice cizinců řádila v obchodech okolo Prahy. Při krádežích používala vychytralou taktiku

Vejce v obchodech podražily.

Nový trik zlodějů v supermarketech

Odnášení zboží pod bundou už je pořádně starý trik. Teď zloději přišli s novinkou. Za plného provozu berou peníze rovnou z kasy a stačí jim k tomu maličkost - šikovně odlákat prodavačku. Takto řádila dvojice cizinců v supermarketech v okolí Prahy. Kriminalisté už je zadrželi a soud jim kromě podmínek nadělil i vyhoštění.

Dva zloději posunuli krádeže v supermarketech takzvaně o level výše. „Zatímco první z cizinců odlákal prodavačku pod záminkou nákupu šamponu, druhý využil příležitosti a opuštěnou pokladnu v nestřeženém okamžiku začal páčit šroubovákem,“ vylíčil taktiku dvojice policejní mluvčí Pavel Truxa.

ČTĚTE TAKÉ: Policisté jen nevěřícně zírali. Opilý řidič dojel na stanici, chtěl, aby ho hlídka odvezla domů

Prodavačka však muže u krádeže přistihla a začala se s ním přetahovat. Ve chvíli, kdy jí pohrozil šroubovákem, dostala strach a raději přestala. Zloději pak zmizeli i se sedmdesáti tisíci v kapse. „S tím, že si pachatel odnese celý obsah pokladny za plného provozu, se policisté setkávají opravdu ojediněle,“ namítl Truxa.

Mladší z mužů navíc kradl ještě dvakrát. To už byl sice sám, přesto se mu podařilo ukrást dalších dvacet tisíc korun. „Kriminalisté z okresu Prahy-východ si všechny případy převzali a ve velmi krátkém čase se jim podařilo podezřelé muže dopadnout,“ doplnil mluvčí.

Pak stačilo pouhých 48 hodin a oba muži se ocitli v soudní síni. Soud je potrestal podmínkami, a navíc byli vyhoštěni z Česka. Do země se tři roky nesmí vrátit.

Tagy: