Nevídaná podívaná na pláži. Drzí lachtani se chtěli pářit, vyhnali tak desítky návštěvníků

Dvojice drzých lachtanů rozehnala desítky rekreantů z pláže.

Desítky rekreantů vyrušili nečekaní hosté

Desítky rekreantů vyrušili nečekaní hosté. Na pláži v San Diegu se totiž objevili dva lachtani, kteří během pár minut rozehnali téměř všechny návštěvníky. Ačkoliv se zprvu mohlo zdát, že zvířecí dvojice útočí na lidi, podle odborníka se má celá věc trochu jinak. V době páření se totiž samci jen předvádějí před samicí, o kterou soupeří.

K neobvyklému incidentu došlo v pátek na pláži v zátoce La Jolla v San Diegu. Dvojice drzých lachtanů se totiž z ničeho nic vydala směrem k opalujícím se rekreantům a téměř všechny je z odpočinkového místa vyhnala. Poté se vrátila do vody a odplula.

Žena, která „útok“ natočila, pak televizi NBC řekla, že zběsilá scéna se odehrála poté, co zvířata probudil ze spánku člověk, který se k nim dostal příliš blízko pro to, aby je vyfotil.

Odborník na lachtany Eric Otjen však celou věc vidí úplně jinak. „Takové chování není vůbec neobvyklé. To, o co tu jde, je jejich právo na páření,“ řekl pro Daily Mail Otjen s tím, že při zpáteční cestě do vody měli lachtani kolem sebe spoustu lidí a plavců, na které mohli zaútočit. „Místo toho kolem nich jen propluli,“ podotkl.

To, že jim lidé šli z cesty, však považuje za rozumné řešení. „I když vás nekousnou, není dobrý pocit, když se přes vás převalí 200 až 300 kilogramů,“ doplnil.

Video s neobvyklým incidentem teď koluje na sociálních sítích a během pár dní má přes 10 milionů shlédnutí.

Tagy: