Dvojník psa z reklamy na limonádu hledá domov, čeká v americkém útulku

Pamatujete si Štefana? Šišlajícího psa s předkusem, který propagoval oblíbenou limonádu? Mnoho lidí si myslelo, že jeho vzhled byl graficky upraven, omyl. Kříženec jezevčíka s čivavou opravdu existuje, jen se nejmenuje Štefan, ale Tuna.

Tuna pochází ze San Franciska a jeho páníčka Courtney Dasherová ho našla na ulici. Do psa se i přes jeho vzezření zamilovala a asi na počátku netušila, jaké částky se jí díky jeho vzhledu budou připisovat na bankovní účet. Tuňáka začaly na Instagramu sledovat dva miliony lidí a hrál nejen v reklamě v Česku a na Slovensku, ale i ve filmech.

Jeden takový podobný voříšek čeká moméntálně v americkém útulku ve Washingtonu. Jmenuje se Zeke a na svou chvilku slávy a novou rodinu stále čeká. „Zeke je nade vše zaměřený na lidi a miluje pozornost a interakci s nimi,“ řekla serveru The Dodo Katrina Wedinová, vedoucí útulku The NOAH Center.

Zeke má velký fanklub tvořený jak pracovníky útulku, tak i dobrovolníky. „Miluje sedání na klín a hlazení, i když je to poměrně velký pes, neláme si s tím hlavu a na klín se snaží vtěsnat," dodala Katrina.

Zeke přišel do útulku jako sedmimesíční štěně, po veterinární prohlídce se zjistilo, že jeho zkřivený čumák je způsoben vrozenou vadou a nijak mu zatím nevadí. Podstoupil jen malé korekce zubů. Možná ho v budoucnu ještě nějaká operace bude čekat, to ale závisí na tom, jak se bude s postupem let vše vyvíjet. Jeho hendikep mu ale nejspíš stojí v cestě k novému domovu.

Have you met Zeke? This handsome guy is back at The NOAH Center for another chance to find his forever home! He was...

Posted by The NOAH Center on Tuesday, November 2, 2021

Zeke již adoptován byl, ale rodina se dostala do tíživé životní situace a byla nucena ho do útulku vrátit. Čeká tak znovu na novou rodinu, tentokrát ale všichni doufají, že to bude napořád. Je to velmi kontaktní a milujícíc pes, který si to rozhodně zaslouží. Nemáme tu nějaké Čechy žijící ve Washingtonu, kteří touží po parťákovi?

Tagy: