Emoce u soudu v Ústí: Pusťte ho ven a já ho zabiju, křičel na vraha bratr umláceného kladivem

Krajský soud v Ústí nad Labem ve středu potrestal osmi lety vězení Karla Jambora původem z Loun. Podle verdiktu loni v červnu v zahradním domku v Litoměřicích brutálně zavraždil staršího muže, se kterým se znal ze staveb kolotočů. Důvodem měla být slovní rozepře. Bratr zavražděného nebyl s rozsudkem spokojen a uklidňovat jej musel soudce.

„Opakovanými údery tupým předmětem, pravděpodobně kladivem, do oblasti hlavy, krku a těla a následně opakovanými útoky bodáním, řezáním. Pravděpodobně nožem o délce čepele nejméně deset centimetrů,“ vylíčil v rozsudku provedení vraždy soudce Roman Felzmann.

ČTĚTE TAKÉ: Detaily případu uhořelé ženy z Českolipska: V autě bylo tisíc stupňů. Muži hrozí tvrdý trest

Se státním zástupcem Jambor uzavřel dohodu o vině a trestu. „Pan obviněný se k trestné činnosti doznal, jeho doznání bylo plně v souladu s ostatními zajištěnými důkazy, rovněž své trestné činnosti litoval,“ okomentoval výši trestu žalobce Vladimír Jan.

Situaci musel uklidňovat soudce

K soudu se přišel podívat i bratr zavražděného muže. Po vynesení rozsudku neudržel nervy na uzdě. „Osm let, pusťte mi ho tady ven, a já ho tady venku zabiju!“ křičel na členy trestního senátu. „Opusťte jednací síň, pokud se nechcete chovat slušně,“ reagoval soudce.

Rozsudek je pravomocný, odsouzený zamíří z vazby do věznice s ostrahou. Po odpykání trestu ho bude čekat ochranné psychiatrické léčení v ambulantní formě. Na dotaz reportéra CNN Prima NEWS, co by vzkázal pozůstalým, reagoval Jambor stručně, „upřímnou soustrast“.

Tagy: