Epstein si najímal desítky nezletilých dívek. Clinton to mohl tutlat, naznačují dokumenty

Jeffrey Epstein a Bill Clinton v roce 1993

Odtajněné dokumenty v kauze Epstein

Usvědčený sexuální delikvent Jeffrey Epstein si najal až tři desítky nezletilých dívek. V jeho domě měly dělat masáže, nakonec ale došlo na sexuální aktivity. Vyplývá to z další sady odtajněných dokumentů, které mají spojitost s Epsteinem a jeho prostituční sítí. Podle jedné výpovědi měl orgie krýt i exprezident Bill Clinton.

Stephen Hawking, Donald Trump, princ Andrew nebo Leonardo DiCaprio. To jsou jen některá ze jmen, která figurovala v první sadě odtajněných dokumentů, které mají souvislost se sexuálními kauzami zesnulého miliardáře Jeffreyho Epsteina.

ČTĚTE TAKÉ: Sexuálně zneužíval dceru. S její 6letou sestrou se muž smí stýkat dál, rozhodl soud v Plzni

Některé celebrity se měly přímo účastnit jeho orgií, jiní jsou v záznamech zkrátka jen proto, že je Epstein znal.

VIDEO: Clinton si potrpí na mladé holky, uvádí spisy v kauze Epstein. Soud je odtajnil

Ve čtvrtek se k médiím dostala další sada dokumentů, které rozkrývají podrobnosti ohledně sexuálních aktivit v Epsteinově domě. Soud již usvědčil delikventa, že za pomoci své tehdejší přítelkyně Ghislaine Maxwellové zneužíval nezletilé dívky.

Odtajněné dokumenty jsou součástí občanskoprávní žaloby, kterou na Epsteina podala Virginia Giuffreová, kterou měl jako mladistvou zneužít. Informovala o tom americká CNN.

Z dokumentů ale vyplývá, že rozhodně nebyla jediná. Epstein s přítelkyní systematicky vyhledávali nové dívky a zvali je do luxusní rezidence, aby tam prováděly masáže. Jenže o pouhé masírování zatuhlých svalů nešlo.

„Když šly na masáž, bylo to za účelem sexuálního uspokojení,“ vypověděl detektiv Joseph Recarey. Podle něj si Epstein najal asi 30 až 33 dívek.

Dívky také měly dostávat štědře zaplaceno za to, že příště do domu přivedou své kamarádky. Epstein měl rovněž zprostředkovávat nezletilé dívky jiným prominentním osobám. Řada jmen je ale v dokumentech stále začerněných. Mělo jít i o světové uznávané politiky.

Kryl Epsteina i Clinton?

V dokumentech se hojně vyskytuje také jméno amerického exprezidenta Billa Clintona. Už v první odtajněné sadě se objevila Epsteinova poznámka, že Clinton má údajně „rád mladé holky“.

Konkrétní zapojení Clintona do sexuálních orgií ale dokumenty nezmiňují. Zneužitá Giuffreová v nich ale mluví o tom, že exprezident měl krýt sexuální zločiny svého přítele.

„Giuffreová tvrdí, že bývalý americký prezident přišel do kanceláří Vanity Fair (americký časopis a web o celebritách, pozn. red.) a naléhal, aby nikdo nepsal příběhy o jeho dobrém příteli,“ napsal web Sky News.

Graydon Carter, tehdejší editor zmíněného média, ale kategoricky odmítá, že by k něčemu takovému došlo.

Další střípky do skládačky zřejmě přidají dokumenty, které budou odtajněny v dalších dnech. Celkem mají obsahovat až 200 jmen lidí, kteří byli s Epsteinem v kontaktu.

Tagy:
dokumenty dívky sexuální zneužívání orgie Bill Clinton Ghislaine Maxwell Jeffrey Epstein