Sexuální turistika skončila pobodáním prostitutky. Invalida je obviněn z pokusu o vraždu

Muž s nožem v ruce

Cizinec se pokusil zabít prostitutku

Sexuální hrátky, které málem skončily smrtí osmatřicetileté ženy z Chebska. Takový případ objasnili kriminalisté na západě Čech. Z pokusu o vraždu obvinili cizince, který teď čeká ve vazbě na soud.

Jedenapadesátiletý cizinec byl podle informací štábu CNN Prima NEWS v Chebu poměrně častým návštěvníkem. Jeho cesty z Německa přes hranice by se daly označit jako sexuální turistika. Ze stejného důvodu tam přijel i nedávno.

Jeho poslední výlet se prý nijak nelišil od těch předchozích. Alespoň tedy ze začátku. Zavolal osmatřicetileté ženě, se kterou už se v minulosti několikrát sešel. Ta nasedla do jeho auta. Společně pak odjeli k lesu na polní cestu a začali s tím, na čem se předem domluvili. Pak ale věci nabraly nečekaný spád.

„Žena měla v automobilu začít muže masírovat a přitom se mu pokusit z kapsy odcizit finanční prostředky. Její zákazník na to měl zareagovat tím, že vzal nůž a ženu s ním prý napadl,“ uvedl pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Zasáhnout ji měl do oblasti krku. Žena měla krátce na to z auta utéct. Zranění se nejdřív nejevilo jako vážné, později si ale žena údajně sama přivolala záchranku.

Zatímco zraněnou ošetřovali záchranáři, policisté si přišli pro muže, se kterým byla v autě. Šli přitom najisto. Žena jim ho popsala, důležitým poznávacím znamením bylo i to, že je cizinec odkázán na invalidní vozík. „My jsme jedenapadesátiletého cizince obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu,“ upřesnil mluvčí.

Podle kriminalistů hrozilo kromě jiného i nebezpečí, že by se obviněný muži mohl vyhýbat soudu, navrhli proto vazbu. Soudce jim dal za pravdu a cizince do vazební věznice poslal. V krajním případě mu hrozí až osmnáctiletý trest.

Tagy: