Úžasná holka, uměla člověka rozesmát. Blízcí se rozloučili se zastřelenou úřednicí Kateřinou

Na úřadě ve Zlíně zastřelil muž svou expřítelkyni, která tam pracovala.

Pohřeb zastřelené úřednice

Rodina i přátelé se v sobotu přišli do obce Jalubí na Uherskohradišťsku naposledy rozloučit s Kateřinou H. Ženu minulý čtvrtek zastřelil její expřítel přímo v kanceláři zlínského krajského úřadu, kde pracovala. Motivem vraždy byl zřejmě rozchod páru.

K tragédii došlo minulý čtvrtek ve 14. patře Baťova mrakodrapu. Kateřinu zastřelil její expřítel. V sobotu se s ženou přišli rozloučit její nebližší. Na poslední cestě ji doprovodil i kamarád Tomáš. „Byla to moje nejlepší kamarádka, takže je to velice smutné. Uměla člověka rozesmát, brala to tak všechno v pohodě. Nemělo se to vůbec stát,“ řekl pro CNN Prima NEWS.

Posledního rozloučení s Kateřinou se zúčastnily desítky lidí – rodina, přátelé i kolegové. Prostor před kostelem zůstal po obřadu zaplaven květinami. „Vím, že to bylo úžasná holka. Nemůžu dál mluvit, nezlobte se,“ řekla další ze zdrcených pozůstalých.

Kateřina H. nedávno s přáteli oslavila třicítku. Podle lidí z jejího okolí byla usměvavá, milá a spolehlivá. Její tragická smrt všechny zasáhla. O to víc, že ji má mít na svědomí její bývalý partner. Ženu měl několikrát střelit a způsobit jí smrtelná zranění, poté otočil zbraň proti sobě.

Záchranáři pak muže převezli s těžkým poraněním hlavy a mozku do nemocnice, kde byl operován. Jeho stav je nadále vážný, stále se nachází v ohrožení života. Policistům tyto okolnosti zatím neumožňují provádět jakékoliv úkony trestního řízení.

Jak se CNN Prima NEWS podařilo zjistit, pár spolu chodil několik let a bydlel společně v bytě v Otrokovicích. Před nedávnem se ale žena měla kvůli partnerským neshodám odstěhovat zpátky k rodičům. Poslední dny života strávila v rodné obci na Uherskohradišťsku.

Incident vyvolal diskusi o zabezpečení krajského úřadu. Přístup do Baťova mrakodrapu má totiž prakticky kdokoliv. „Je to vzácná budova, všichni ji chtějí vidět, proto zde funguje režim pro veřejnost. Nesídlí zde jen krajský, ale i finanční úřad. Budovu navštíví něco kolem tisícovky lidí denně a zkusit ji hermeticky uzavřít, nebo všechny lidi kontrolovat rámem, to si v tuto chvíli nedokážu představit,“ sdělil hejtman Zlínského kraje Radim Holiš (ANO).

Tagy: