Esport bar Tribunal je před krachem. Sbírka má pomoci jej zachránit

Esport je jednou z oblastí, kterých se koronavirová opatření dotkla skoro minimálně. Většina esportových aktivit se totiž přesunula do on-line prostředí. Přesto došlo ke zrušení všech off-line turnajů a eventů. S existenčními problémy se potýká i jediný český esport bar Tribunal. Majitelé proto prosí fanoušky o finanční podporu.

Jednou z nejvíce postižených oblastí vlivem koronaviru je pohostinství. Restaurace a bary se potýkají s existenčními problémy. Mezi ně patří také brněnský esportový bar Tribunal, za kterým stojí mimo jiné hvězdy domácí esport scény, bratři Kněžínkovi (Freeze a Nightshare).

Ve středu 14. října se uzavřely všechny restaurace a bary. Znovu otevřou nejdříve v úterý 3. listopadu. Některé se snaží využít alespoň možnost okénkového prodeje, avšak esport baru už tato možnost krach odvrátit nepomůže. Zbývá už tak jen obrátit se na herní komunitu, která je jeho pravidelnou klientelou.

Tribunal je barem s širokou nabídkou jedinečných koktejlů a výběrem prvotřídních piv. Slouží ale také jako místo k setkávání herních nadšenců i prostor pro pořádání turnajů či společného sledování přenosů z esportových eventů. V baru se pravidelně konaly vědomostní kvízy a další zábavné akce se zaměřením na herní komunitu. Oblíbené byly rovněž halloweenské večírky, vlastní beer pong liga nebo menší herní turnaje. Nedávno se v baru konal také sraz fanoušků Aleše „Freeze“ Kněžínka, kterého je čas od času možné zahlédnout i za barem, když si zrovna odskočí od své herní kariéry.

Esport bar Tribunal požádal hráčskou komunitu o podporu. „S ohledem na to, že podpora ze strany státu nebude žádná nebo opět silně nedostačující, jsme se rozhodli založit veřejnou dobrovolnou sbírku v rámci kampaně Support your local. Budeme rádi za jakoukoliv podporu. Děkujeme,“ uvedl podnik na sociálních sítích. Do sbírky se dá přispět přes Paypal na tomto účtu.

Čeští a slovenští hráči už v minulosti několikrát dokázali, že když jde o vážnou věc, dokáží táhnout za jeden provaz. Příkladem je nedávná sbírka streamera Agraeluse a herního vývojáře Dana Vávry, kteří společně během charitativního streamu vybrali milion korun na projekt Dejme dětem šanci.

Tagy: