Ester Lauferová prolomila mlčení: Mluvila o posledních otcových chvílích a chystaném pohřbu

Josef Laufer s milovanou dcerou Ester

Zemřel Josef Laufer

Josef Laufer zemřel v sobotu večer ve věku 84 let, nyní jeho dcera Ester poprvé od jeho skonu promluvila. V rozhovoru pro web eXtra.cz prozradila, kde byl oblíbený zpěvák a herec hospitalizován. Oznámila také, že poslední rozloučení proběhne v úzkém kruhu rodiny a blízkých přátel. Veřejnost pak bude moci dát zpěvákovi poslední sbohem v Divadle Broadway.

Až doposud Ester Lauferová veřejně nesdělila, kde byl známý zpěvák a herec Josef Laufer hospitalizován. Do poslední chvíle chtěla podle svých slov tatínka především chránit. „Chtěla bych moc poděkovat oddělení dlouhodobé intenzivní péče v pražském Motole za neuvěřitelně náročnou a obětavou starost o mého tatínka. Nikdy nedokáži slovy vyjádřit vděk, který cítím k nim, ale i k ostatním zdravotníkům,“ uvedla Lauferová pro server eXtra.cz.

ČTĚTE TAKÉ: Poslední foto Josefa Luafera před operací, z níž se už neprobral. Úsměvy rozdával na všechny strany

Lauferova dcera dále informovala, že příčinou úmrtí byla zástava srdce. „Čtyři roky byl v kómatu, ze kterého se neprobral. Byl to vegetativní stav. Nebyl na přístrojích, ale neprobral se k vědomí. V každém případě nebyl v umělém spánku,“ vysvětlila. U svého otce během té doby občas zaznamenala nějaké reakce, což jí dávalo naději.

Umělec podle jejích slov bojoval statečně. Nicméně postupně slábl. „Vyhrát to nemohl, takže jsem ráda, že už to nemusí dál podstupovat. A já se s tím časem vyrovnám, i když mi zemřel táta a na to se nikdy nedá připravit,“ doplnila Lauferová.

Blízcí přátelé chtěli Laufera v nemocnici navštěvovat a dodávat mu sílu. Ovšem zpěvákova jediná dcera za svým tatínkem nikoho nepustila. Svoji zkušenost s redakcí CNN Prima NEWS sdílela například zpěvačka Vlasta Kahovcová nebo hudebník Zdeněk Hrubý. Mimo to herec Jan Kuželka poznamenal, že za zákazem návštěv stály spíše obavy lékařů, a proto by je Lauferově dceři nezazlíval.

Poslední rozloučení

Poslední rozloučení se zesnulým zpěvákem a hercem se uskuteční v kruhu rodiny a nejbližších přátel.

Fanoušci pak budou mít možnost dát Josefu Lauferovi poslední sbohem v Divadle Broadway v Praze, kde vznikne pietní místo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zemřela herečka Hana Brejchová, zazářila ve slavném filmu Formana. Sestra Jana o smrti neví

Tagy: