Od maskérny po vysílání. Eva Perkausová a Petr Suchoň odhalili zákulisí moderování zpráv

Eva Perkausová a Petr Suchoň představili zákulisí Hlavních zpráv.

Eva Perkausová a Petr Suchoň představují zákulisí Hlavních zpráv

Je 18:55, na CNN Prima NEWS a Primě začínají Hlavní zprávy a ve studiu diváky vítají moderátoři Eva Perkausová a Petr Suchoň. Typická podvečerní scéna v mnoha obývacích pokojích po celém Česku. Jenže těch zhruba 40 minut na obrazovce je jen část práce obou moderátorů. Co tomu všemu předchází? Na to se zaměřila jejich kolegyně Daniela Révai v novém seriálu, který ukazuje, co dělají jednotliví lidé v televizi. Diváky pak bere na místa, kam se jinak nikdo nedostane.

Kdo by si myslel, že moderátorská dvojice přichází do studia až těsně před Hlavními zprávami, byl by na omylu. Ještě před samotným večerním vysíláním je totiž čeká příprava. Pořadí zpráv chystají vedoucí vydání pořadu, ale to, co Eva s Petrem před kamerami říkají, si doopravují sami, aby šlo vše hladce a diváci dostali pořádnou porci informací, jak jsou zvyklí.

Po náročné přípravě zamíří kroky obou moderátorů do pohádkového království šéfa maskérny a kostymérny Jana Bána. Tam se z krásných lidí stávají ještě krásnější. A to hlavně kvůli kamerám, které vyžadují u dam trochu výraznější líčení. A jak to vypadá v praxi?

„Oddávám se vašim službám. Poprosil bych na Keanua Reevese,“ vtipkoval Petr Suchoň v maskérně, kde ho čekalo jen lehké přepudrování. Zato Eva, jakožto i další dámy v televizi, si pobyt obvykle o něco prodlouží. To jí prý ale nevadí, neboť je to místo, kde se může odreagovat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bočanová přiznala nového přítele: Poslal mi fotku, pobavil mě a začali jsme spolu chodit

Pak následuje kostymérna, kde profesionální stylisté vybírají oblečení pro moderátory na několik dní dopředu. Pozor dávají třeba na to, aby se stejné modely neobjevily na obrazovce v totožném týdnu nebo dokonce měsíci. „Nikdy dopředu nevím, co budu mít na sobě, takže se vždycky těším,“ prozradila Eva Perkausová, která k outfitu dostane i předem připravené boty, a dokonce i šperky. Vše musí skvěle ladit.

A právě v kostymérně a maskérně prý přichází první stres na Petra Suchoně: „Díky tomu, že je to živé vysílání, jsem pokaždé extrémně nervózní. Za těch dvacet let, co jsem v médiích, se mi to sice podařilo srazit, úplně to asi nikdy nezmizí. Ale je to nádherná práce,“ řekl Petr Suchoň, který si práci s Perkausovou nemůže vynachválit. „Eva je obrovský profík, což mě nepřekvapilo. To jsem věděl i od svých kolegů ještě předtím, než jsme spolu začali moderovat. A hlavně je to mamina malého Killiánka, takže máme spoustu skvělých společných témat i mimo práci.“

Všechno pak graduje těsně před vysíláním. Zbývá si projít celou relaci Hlavních zpráv a pak už se jde do studia, kde moderátoři dostávají malého neviditelného pomocníka. Takzvané ucho je malinkaté sluchátko, které se vloží do opravdového ucha. Přes něj pak moderátoři dostávají pokyny od režie. Což je zásadní v živém vysílání, kde se může z minuty na minutu scénář změnit a zařadit nečekaně třeba živý vstup z terénu nebo rozhovor s ministrem.

Do zákulisí televizního zpravodajství se seriál Daniely Révai – CO DĚLÁ bude vracet dál. V prvním díle ukázal Petr Vágner, jak vypadá ráno moderátora Nového dne, který vstává ve čtyři hodin ráno. V dalších se diváci dozví třeba, co obnáší práce editorů, režiséra, kameramanů a dalších profesí, které na obrazovce nejsou vidět. Premiéra je vždy v pátek v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS.

SLEDUJTE TAKÉ: Eva Perkausová promluvila o mateřství

Tagy:
Eva Perkausová CNN Prima NEWS Hlavní zprávy vysílání maskérna kostymérna Petr Suchoň seriál Daniely Révai - CO DĚLÁ