Masivní exploze ve vojenském muničním skladu v Rusku. Celá země se otřásá, líčí svědek

Exploze v Rjazani

Exploze v ruské Rjazani

Ve středu došlo ve vesnici Shelemishevo ruské Rjazani k výbuchu v muničním skladu na území vojenské jednotky. Po explozi vznikl masivní požár. O případu informoval web YA62.ru s odvoláním na vlastní zdroj.

Podle zdroje jsou výbuchy tak silné, že „země vibruje“ a celá situace působí jako zemětřesení. Na místě zasahuje několik hasičských sborů. V okolí Rjazaňské oblasti se kvůli požáru vojenského skladu začalo evakuovat obyvatelstvo. Celkem se hovoří prozatím o lidech z deseti vesnic.

„Je slyšet takový hluk, že vám duní uši! Všechno je v kouři, ten je vidět 25 kilometrů od obce. Výbuchy můžete slyšet i ve vedlejších vesnicích. Dokonce se tvrdí, že jsou na místě oběti,“ uvádí další ze svědků.

Prozatím jsou na hlášeny dvě oběti. Žena je na jednotce intenzivní péče, zatímco muž je na vyšetření, uvedl zástupce přijímacího oddělení regionální nemocnice ve Skopinu.

Vyšetřovatelé začali kontrolovat okolnosti požáru a výbuchu v muničních skladech, uvedla tisková služba generálního prokurátora. „Vojenská prokuratura Západního vojenského okruhu v souvislosti s požárem na území základny skladování munice v okrese Skopinsky v Rjazani uspořádala audit o právních předpisech, bezpečnosti života a zdraví vojáků, dodržování pravidel požární a výbuchové bezpečnosti,“ stojí ve sdělení.

Tagy: