Falešný policista z Oregonu unesl ženu. Držel ji v betonové cele a sexuálně napadal

Muž z Oregonu věznil unesenou ženu v betonové cele.

V USA věznil dívku

Muž z amerického Oregonu postavil v garáži betonovou celu, ve které uvěznil unesenou ženu. Té se ale podařilo uprchnout a přivolat pomoc. Policie má za to, že nejspíš nebyla první, koho zadržený unesl, a pátrá po dalších obětech.

Mladá Američanka se 15. července procházela ulicemi Seattlu, když k ní přistoupil ozbrojený muž. Vydával se za policistu v civilu, nasadil jí pouta a odvezl do svého domu v Oregonu vzdáleného 800 kilometrů.

„Držel ji v provizorní cele, spoutával a sexuálně napadal,“ popsala asistentka zvláštního velitele FBI Stephanie Sharková hrůznosti, kterých se dopustil.

Žena využila chvíle, kdy se násilník vzdálil, a ze všech sil začala bouchat na dveře a stěny svého vězení, které únosce sám vyrobil. Bušila tak dlouho, až jí po rukou stékala krev.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bránila se doslova zuby nehty. Šestiletá dívenka pokousala únosce a utekla

„Celu postavil z betonových bloků. Měla jednu žárovku a ocelové dveře,“ upozornila Sharková. Právě dveře se mladé ženě podařilo vyrazit a dostat se na svobodu. Poté utíkala na ulici, kde zastavila projíždějící auto a zavolala na tísňovou linku. Jejího únosce se podařilo dopadnout o den později, když nakupoval se svou ženou a dítětem.

„Svou vůlí přežít zřejmě zachránila jiné ženy před podobnou noční můrou,“ vzdala ženě hold asistentka zvláštního velitele FBI. „Kdyby neudělala to, co udělala, tak by dnes bylo všechno jinak a násilník by nebyl ve vazbě. Děkuji jí za statečnost,“ dodal policejní kapitán Rob Reynolds.

Plány si zapisoval

Policie jako únosce označila devětadvacetiletého Negase Zuberiho, který zřejmě na kriminální scéně není žádným nováčkem. Už nyní jej vyšetřovatelé spojují se čtyřmi dalšími sexuálními útoky v různých amerických státech a žádají možné oběti, aby se přihlásily.

„Odhalili jsme znepokojivé důkazy, které poukazují na pokračující násilí na ženách. Oběti mohou Zuberiho znát pod jménem Sakima. Předpokládáme, že se vydával za policistu nebo jim hodil omamné látky do pití,“ uvedla Sharková.

Své plány si muž pečlivě zapisoval. Únos nazýval „operace převzetí“ a z jeho poznámek vyplývá, že hledal ženu, která žije spíše osamělý život. Nakreslil také novou celu, kterou plánoval vyrobit z vodotěsného materiálu a pěnové izolace.

PODÍVEJTE SE: Na pozemku sexuálního delikventa našli sedm těl

Tagy:
FBI krimi Seattle Oregon USA únos Rob Reynolds dopadení pachatele