Fico je nejhorší varianta. Stále je možné, že vznikne koalice bez něj, říká Kňažko

Herec, bývalý ministr zahraničních věcí Slovenska Milan Kňažko

360° 6.10.2023

Bývalý ministr zahraničních věcí Slovenska Milan Kňažko v pořadu 360° na CNN Prima NEWS popsal vítěze slovenských voleb Roberta Fica a jeho stranu Smer jako jednu z nejhorších variant pro vládu v zemi. Kritizoval také projev prezidentky Zuzany Čaputové, která na základě výsledků voleb oznámila ukončení podpory dodávání zbraní Ukrajině.

Prezidentka Čaputová vystoupila s prohlášením, že Slovensko již nebude Ukrajině poskytovat vojenskou pomoc. To se Knažkovi nelíbilo. „Myslím si, že promeškala příležitost mlčet,“ řekl v pořadu 360° na CNN Prima NEWS herec a bývalý ministr zahraničních věcí Slovenska. „Paní prezidentka neměla k tomu, co řekla, žádný důvod,“ dodal Kňažko.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Čaputová je proti dalšímu balíku pro Ukrajinu. Vliv Rusů na Slovensku je šílený, hlásí Kyjev

Kňažko se domnívá, že volby nedopadly pro Slovensko ideálně. „Ještě ale může vzniknout kompromis. Progresívne Slovensko (druhá strana voleb, pozn. red.) usiluje o koalici bez Fica,“ pronesl.

„Je to určitě lepší verze, protože Ficova vláda je ta nejhorší verze,“ pokračoval. Podle Kňažka existuje možnost, že vznikne patová situace, která povede k dalším volbám. „Už i z tohoto hlediska bylo prohlášení paní prezidentky minimálně předčasné. Vláda může vzniknout za několik dní, ale můžeme čekat i několik měsíců,“ doplnil Kňažko.

V 360° vystoupil také bývalý generální konzul v Petrohradě Vladimír Votápek a ex-ministr zahraničních věcí Cyril Svoboda (KDU-ČSL). Video si můžete přehrát výše.

SLEDUJTE TAKÉ: Prezidentka Čaputová pověřila Roberta Fica sestavením vlády

Tagy: