Oblíbený učitel a zdravotní sestřička. Kdo byli Češi, kteří tragicky zemřeli v Alpách?

Pětačtyřicetiletý Marek a o tři roky starší Pavla zemřeli ve francouzských Alpách.

Ztracené Čechy našli ve Francii mrtvé

Francouzská policie ve čtvrtek po identifikaci potvrdila totožnost dvou nalezených těl blízko vrcholu Barre des Écrins. Jde o pětačtyřicetiletého Marka P. a jeho o tři roky starší přítelkyni Pavlu M..

Těla pohřešovaných osob byla nalezena ve čtvrtek ve francouzském národním parku Écrins v nadmořeské výšce 3 900 metrů. Páru se stal nejspíše osudným výstup na zmíněný vrchol nejvyšší hory Dauphineských Alp Barre des Écrins, který leží 4 102 metrů nad mořem.

Obavy o osud českého páru měli jejich blízcí už od začátku týdne, když v pondělí tamní horská služba nalezla jejich auto. Ve snaze o pomoc začali šířit studenti pětačtyřicetiletého učitele na sociálních sítích výzvy o pomoc v pátrání.

„Náš milovaný učitel se měl minulý pátek vrátit se svojí ženou z francouzských Alp. Do Čech se nevrátili, telefony mají nedostupné a nikdo o nich nic neví. Rodina i my, studenti, o ně máme veliký strach, doma na ně čekají jejich dvě krásné dcery,“ stojí ve výzvě, kterou sdílely desítky tisíc lidí.

Marek byl učitelem angličtiny na Střední zdravotnické škole ve Žďáru nad Sázavou, jeho partnerka pracovala v tamní nemocnici jako zdravotní sestra. „Byl to strašně hodný učitel. Sportovec. Dělal cyklistické a lyžařské kurzy,“ uvedl pro CNN Prima NEWS jeden ze studentů.

„Oba jsou velcí sportovci. Věnují se sportu od cyklistiky až po plavání. Ve Francii se byli podívat i na Tour de France. Pokud vím, s dětmi byli naposledy v kontaktu minulý čtvrtek. Je to hrozné a špatně se mi o tom mluví,“ řekla pro Deník ředitelka žďárecké školy Marie Vystrčilová ještě předtím, než byla potvrzena totožnost zemřelých.

Tagy: