Známý atlet dostal od diváka několikrát pěstí těsně před závodem. Přesto nastoupil a vyhrál

Neuvěřitelný závod má za sebou francouzský atlet Wilfried Happio. Třiadvacetiletého závodníka napadl neznámý útočník jen 20 minut před startem. Francouz nakonec závod na čtyři sta metrů vyhrál a navíc zaběhl svůj rekordní čas.

Francouzský atlet Wilfried Happio byl dvacet minut před startem sobotního závodu na 400 metrů napaden neznámým útočníkem. Ten ho měl podle webu DailyMail několikrát udeřit pěstí do obličeje. Útočníka nakonec zpacifikoval atletův trenér Olivier Vallaeys.

Přestože francouzský atlet utrpěl poranění obličeje a údajně i kašlal krev, rozhodl se do závodu nastoupit. Na start se postavil s páskou přes oko, kterou mu držela čelenka. Happio v závod nakonec vyhrál a navíc zaběhl svůj dosavadní nejlepší čas 48,57.

„Nechci se tím incidentem zabývat. To necháme na kompetentních osobách. Co se týče závodu, mám dobré pocity,“ sdělil Happio.

„Ten chlap se ho zeptal, jestli je to opravdu on, Wilfried Happio, a vrhl se na něj, bylo to 20 minut před závodem. Jsme v šoku. Ten chlap byl zatčen, Wilfried je v pořádku,“ uvedl trenér Vallaeys s tím, že šlo o čistou agresi.

Francouzská atletická federace a město Caen údajně v neděli podaly na útočníka stížnost.

Tagy: