Gabriel Jiráčková k filmu Barbie. Ryan Gosling se podle ní do role Kena nehodí

Ryan Gosling, Margot Robbie a Gabriel Jiráčková

Nejslavnější živá barbína Gabriel Jiráčková alias Lolo ta Bella promluvila pro CNN Prima NEWS o dlouho očekávaném snímku Barbie, který příští týden vstoupí do českých kin. Řekla, co si myslí o hvězdném obsazení do hlavních rolí. S postavou Kena v podání Ryana Goslinga příliš nadšená není, zato Margot Robbie jakožto Barbie jí perfektně sedí. Lolo také prozradila, jaká má od filmu očekávání.

Co říkáš na obsazení filmu? Líbí se ti Margot Robbie v roli Barbie?

Mně osobně volba Margot Robbie do hlavní role nadchla a přijde mi naprosto přirozená. Je to úžasná umělkyně, oscarová herečka a jako bonus nádherná žena, která ve mně už od filmu Vlk z Wall Street evokovala právě panenku Barbie. To, že některé živé panenky, včetně ex-Barbie Valerie Lukyanové, označily Margot za nevhodnou a příliš tlustou pro tuto roli, mi přijde naprosto nepochopitelné a tendenční. Myslím, že tato kritika u dotyčných ukazuje na neporozumění podstaty Barbie a jejího motta: „Můžeš být, kým chceš.“

ČTĚTE TAKÉ: Willy Wonka se vrací v podání Timothéa Chalameta. Z Hugha Granta se stal Umpa-lumpa

Co si myslíš o Ryanu Goslingovi, který se nám ve filmu představí jako Ken?

Ryan Gosling, byť jde o mého oblíbeného herce, se mi naproti Margot do role sexy navoněného playboyka typově příliš nehodí. Mně osobně se nejvíce líbil ve filmu Zápisník jedné lásky. To byla přesně role jak ušitá pro něj. Věřím ale, že je to pouze můj prvotní dojem a že nás ve filmu mile překvapí. Třeba se mu podaří to, co před lety Danielu Craigovi ve filmech o agentu 007 Jamesi Bondovi. Ten svou pílí a hereckým nadáním dokázal perfektně ztvárnit i takovou roli, do které se na první pohled nikomu absolutně nehodil.

Co říkáš na to, že Barbie bude poprvé uvedena v hrané podobě?

„Hurá! Boží!“ taková byla moje první reakce. Vzniklo už tolik různých animovaných filmů s panenkou Barbie, někdy více a někdy méně podařených. Ani jeden ale nebyl ten pravý velký celovečerní hraný blockbuster, který by si za více než 60 let od svého vzniku Barbie zasloužila. Už jsem ani nedoufala, že bych se toho mohla, ještě jako Barbie na plný úvazek, dočkat. Čeká mě totiž v příštím roce vydání mého debutového alba a poté postupný, ale jistý karierní přerod z Barbie ve zpěvačku, respektive ve zpívající Barbie.

Těšíš se na samotný film? Jaká máš očekávání?

Trošičku se samozřejmě obávám, jestli myšlenka putování hračky z pohádkového do reálného světa není příliš prvoplánová a klišé a zda už to tady mockrát nebylo. Na druhé straně jsou tu oscaroví herci, kteří by se snad žádnému propadáku nepropůjčili. Věřím, že z něčeho tak silného, jako je více než 60 let osvědčená hračka, z níž se stal fenomén, vykouzlí navíc ještě i budoucí filmovou legendu. Navíc já sama vím, ze své vlastní cesty, ze svého vlastního příběhu, který započal ve středních Čechách narozením obyčejné holčičky a nyní se točí okolo pozvánek uměleckých agentur z LA, Dubaje, Londýna nebo Šanghaje, že je rozhodně co vyprávět a že je to pro mě, jako když Alenka propadla králičí norou do Říše divů. Možná si o našich cestách jednou budeme s Margot Robbie vyprávět.

Protože jsi nejznámější česká Barbie, chystáš se na premiéru snímku?

Nejen nejznámější česká, ale dozvěděla jsem se, že prý i nejznámější Barbie na světě. V období Vánoc za mnou přiletěla francouzská státní televize France Television. Natočili se mnou a se slavnými pařížskými návrháři právě k filmu Barbie dokument o vzniku a životě panenky Barbie. Strhla se na mě už poněkolikáté lavina zájmu ze strany zahraničních médií. A zrovna teď v posledních dnech po celém světě začínají i vycházet články, naposled v Daily Star v Británii, že jsem opravdu prý ta nejslavnější žijící Barbie na světě. Asi to tak tedy bude. Takže ano, jako nejslavnější Barbie na světe samozřejmě na premiéře chybět nemůžu a nebudu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mirai si plní sny, s pilotní licencí má velké plány. Prozradil, co mu nahání největší hrůzu

Tagy:
film kino rozhovor Ryan Gosling Barbie Margot Robbie Lolo Ta Bella (Gabriel Jiráčková) Margot Robbieová