Willy Wonka se vrací v podání Timothéa Chalameta. Z Hugha Granta se stal Umpa-lumpa

Třetí filmové zpracování příběhu Willyho Wonky má konečně svůj první trailer. V hlavní roli čokoládového továrníka se představí mladý herec Timothée Chalamet. Ve zveřejněné ukázce prequelu Karlíka a továrny na čokoládu mohou diváci vedle Chalameta vidět další známou tvář. Slavný Hugh Grant se ve snímku promění v Umpa-lumpu.

Studio Warner Bros. uveřejnilo trailer k filmu Wonka, který dějově předchází knihám od britského romanopisce Roalda Dahla.

ČTĚTE TAKÉ: Koberec plný hvězd na premiéře Barbie. Co říká o róbách česká barbína Gabriel Jiráčková

Z ukázky je zřejmé, že se snímek zaměřuje především na mládí výstředního vynálezce všemožných cukrovinek, od žvýkačky, již lze nafukovat do ohromných velikostí, až po zmrzlinu, která se nikdy nerozpustí. Do role Wonky byl obsazen sedmadvacetiletý Timothée Chalamet, jenž střídá svého předchůdce Johnnyho Deppa. „Pozoruhodné na jeho výkonu je, že je zábavný, uličnický a také docela tajemný, stejně jako Willy Wonka. Vnáší do role srdce, je to skvělý herec,“ okomentoval obsazení režisér filmu Paul King pro magazín People.

V předchozích dvou zpracováních byl pan Wonka největším a nejoblíbenějším tvůrcem čokolády na světě, tentokrát to bude jinak. V připravovaném filmu bude velkým snílkem. Zároveň bude čelit mocné konkurenci – čokoládovému kartelu, který ovládá celý trh.

Wonka se také musí postavit konzervativnímu a strnulému nastavení celé společnosti, striktním pravidlům, lakomým podnikatelům ale i církvi. Jak je vidět v ukázce, role kněze se zhostil britský herec Rowan Atkinson.

Na konci traileru mohli diváci zaznamenat postavu Umpa-lumpy uvězněného ve skleněné nádobě, kde tančí a hraje na flétnu. Pomocí počítačových triků se z Hugha Granta stal trpaslík se zelenými vlasy a oranžovým obličejem.

Žánrově se bude snímek řadit mezi rodinné fantasy muzikály, píše portál Variety. Česká kina by měla snímek Wonka, sledující období před založením továrny, uvést 14. prosince.

Novinka je přímým prequelem filmové adaptace Pan Wonka a jeho čokoládovna z roku 1971. Postavu výrobce čokolády tehdy ztvárnil Gene Wilder. Druhým filmovým zpracováním byl v roce 2005 snímek Karlík a továrna na čokoládu, kde vedle Johnnyho Deppa zazářila Helena Bonham Carterová.

Tagy:
kino premiéra Hugh Grant Johnny Depp Timothée Chalamet Rowan Atkinson Warner Bros. Helena Bonham Carterová Karlík a továrna na čokoládu Karlík a továrna na čokoládu Mr Bean Willy Wonka Gene Wilder Wonka