Koberec plný hvězd na premiéře Barbie. Co říká o róbách česká barbína Gabriel Jiráčková

V Los Angeles se uskutečnila slavnostní světová premiéra filmu Barbie. Na růžovém koberci zazářily hvězdy filmu Margor Robbie, Ryan Gosling a mnohé další hollywoodské celebrity. Na premiéru v Česku se chystá nejslavnější živá barbína Gabriela Jiráčková. Pro CNN Prima NEWS prozradila svůj názor na módu z premiéry, zvlášť chválí hvězdu snímku Margot Robbie.

Na premiéře zřejmě nejočekávanějšího snímku letošního roku v Shrine Auditorium and Expo Hall v Los Angeles byl nepsaný dresscode, a to oblečení v růžové barvě. Hlavní hrdinka filmu překvapila, když zvolila černou róbu. Nad tím se pozastavila i nejslavnější živá Barbie Gabriel Jiráčková. „Překvapilo mě, když Margot na premiéru nedorazila v očekávané růžové, ale v černé,“ přiznala pro CNN Prima NEWS Gabriel, známá také jako Lolo Ta Bella. Navzdory tomu se představitelce hlavní role podařilo všem vyrazit dech. Margot Robbie totiž na růžový koberec vynesla černé haute couture šaty značky Schiaparelli, uvedl portál Harper's Bazaar.

ČTĚTE TAKÉ: Dokonalé překvapení: Český podnikatel požádal o ruku modelku přímo na mole. Byl to šok, řekla

„Nebyla to ale ledajaká černá,“ upozornila Jiráčková s tím, že herečka oslnivou róbou s flitry a tylem vzdala hold ikonické módní panence od Mattela z šedesátých let nazývané „Solo in the Spotlight“. „Celkový look a k němu zvolený make-up ve stylu old Hollywood se mi velice líbil a Margot doslova zářila,“ myslí si. I když se živé Barbie outfit líbil, něco by přeci jen udělala jinak. „Já osobně bych korzetem více zdůraznila vosí pas, který je pro Barbie typický. Stejně tak bych šaty výrazně zúžila v oblasti lýtek k dosažení mermaid efektu, aby zbytečně krásnou postavu Margot nerozšiřovaly,“ dodala.

Růžovou pro změnu oblékl představitel Kena Ryan Gosling. Herec byl v odstínech růžové oděný od hlavy až k patě. „U Goslinga se mi líbil jeho minimalistický oblek v pastelové růžové. V kontrastu s opálenou pletí to velice lichotilo,“ řekla Lolo. Podobný outfit jako Ryan zvolil i herec Michael Cera, ten se ve snímku objeví v roli Allana – nejlepšího kamaráda Kena.

V barvách panenky Barbie se předvedla i režisérka filmu Greta Gerwig. Premiéru si nenechaly ujít ani ostatní hvězdy snímku, jako jsou Issa Rae, America Ferrera nebo Ariana Greenblatt. Mezi příchozími hosty byly také modelka Ashley Graham, herečky Shay Mitchell, Gal Gadot a Skai Jackson, zpěvačky Ava Max, Karol G, Nicki Minaj a Billie Eilish s bratrem Finneasem.

Ve filmu si zahraje také populární zpěvačka Dua Lipa. Ta dorazila v síťovaných šatech s kamínky značky Bottega Veneta, napsal magazín Elle. Pod šaty měla vidět pouze bílá tanga a bradavky. „Její outfit se mi také zamlouvá. Odvážný třpytivý model dal vyniknout jejím perfektním křivkám. Z mého pohledu vcelku korespondoval s její rolí mořské panny,“ podotkla Jiráčková.

Živá panenka Gabriel ale nebyla se všemi outfity úplně spokojená. „Kdo to tentokrát podle mého vůbec nevychytal, je má oblíbená zpěvačka Billie Eilish. Ta mě svými outfity nepřestává udivovat, většinou pozitivně, byť má úplně odlišný styl než já. Tady se to však opravdu nepovedlo. Humpolácký chaos, tak bych tento model, složený z masivních bot, černých kalhot a neforemné košile podivné barvy s kravatou, okomentovala,“ uvedla.

A co říká Lolo na další outfity představitelky Barbie?

„Margot Robbie pečlivě sleduji. Modelů inspirovaných ikonickými oděvy panenek Barbie už vystřídala v rámci propagace filmu v posledních dnech spoustu,“ řekla Gabriel s tím, že má z dětství sbírku více než 300 panenek. Má tedy dokonalý přehled a žádná podrobnost jí neunikne.

Nejvíce ji uchvátil barvený 90's model inspirovaný panenkou Totally Hair Barbie s dlouhými blond loknami, který vynesla při svém pobytu v Mexiku. „Margot tento look neuvěřitelně sedl, šaty lichotily její postavě a ten účes by mohla nosit nonstop,“ prozradila.

„Zamilovala jsem se i do looku inspirovaného zcela původní retro Barbie z roku 1959, která měla černobílé pruhované body-con šaty doplněné cat-eye brýlemi a vyčesaný účes. Baví mě, že tento look tvůrci zasadili i do traileru filmu a velice vtipně odkázali na můj milovaný film 2001: Vesmírná Odyssea,“ dodala Gabriel.

Na České premiéře nebude chybět

Jako nejslavnější živá Barbie na světě si Gabriel nenechá ujít premiéru v Česku, na kterou je pozvaná od distributora snímku. „Film ještě uvedu na Filmovém víkendu ČSFD 5. 8. 2023,“ řekla Jiráčková.

Co si obleče na slavnostní premiéru v Česku, nám Gabriel prozradit nechtěla. Bude to překvapení. prozradila jen drobné detaily. „Musí to být velké, musí to být okázalé, musí to být růžové, musí to reprezentovat Barbie. Je to premiéra filmu, který je kompletně pink a tak trochu o mně. Kdo jiný už by Barbie měl outfitem lépe vystihnout než já,“ přiznala pro CNN Prima NEWS.

Na snímek se těší Lolo už dlouho. „Ještě více se těším od okamžiku, kdy se začalo už i něco šuškat o jeho ději. Barbie se vydá ze svého pohádkového Barbielandu do skutečného světa a stane se z ní skutečná dívka. Bude to příběh plný legrace, ale i poučení a vystoupení z komfortní zóny. A právě pro mě bude poučný o to víc, protože vypráví v podstatě můj skutečný příběh, jen pozpátku. Zatímco ona se z Barbie stává skutečnou dívkou, já skutečná dívka se stávám Barbie,“ dodala na závěr.

Panenka Barbie byla poprvé představena světu v roce 1959 na veletrhu hraček v Americe. Ovlivnila několik generací dětí a inspirovala vizážisty, módní návrháře a další umělce po celé planetě. O slavné panence vznikly spousty kreslených filmů, na hrané zpracování jsme si ale museli počkat dlouhých 64 let.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nalakované nehty? Pěkný doplněk i pro muže, řekl Pavlovčin. Promluvil o sňatcích homosexuálů

Tagy:
film kino premiéra Los Angeles Dua Lipa Gal Gadot Ryan Gosling Barbie Billie Eilish Mattel Nicki Minaj Margot Robbie Ashley Graham Lolo Ta Bella (Gabriel Jiráčková) Margot Robbieová Gal Gadotová Ashley Grahamová Michael Cera Patrick Starrr Greta Gerwig Ava Max Karol G Ariana Greenblatt Cove Cameron America Ferrera Issa Rae Shay Mitchell Skai Jackson