Gabriela Lašková přiznala komplikace při porodu. Rodit doma by rozhodně nechtěla

Starší bráška Ben přijal nového člena rodiny dobře.

Moderátorka Gabriela Lašková je už měsíc dvojnásobnou maminkou. Narodil se jí syn Vincent. Během druhého porodu prožila pocity obrovského štěstí, ale také momenty hrůzy a nejistoty, které by nikomu nepřála. Pokud by totiž zvolila domácí porod, mohl v jejím případě skončit tragicky.

Gábinu Laškovou známe z televizních obrazovek vždy s úsměvem od ucha k uchu. Při porodu druhého syna Vincenta jí ale do smíchu nebylo. Měl totiž omotanou pupeční šnůru kolem krku. „Bylo to takové nejisté, jestli neskončíme na sále s tím, že by na svět musel jít císařským řezem,“ popsala chvilky hrůzy dvojnásobná maminka.

„Naštěstí se kontrakce rozjely a pan doktor nám oběma pomohl, abychom to zvládli. A samozřejmě i manžel mi byl velkou psychickou podporou, takže jsme to nakonec zvládli přirozenou cestou. Když se narodil, byl krásný, růžový a křičel, takže ve finále to šlo krásně,“ pokračovala Gábina.

Gabriela Lašková si ale raději ani nechce představit, jak by takový porod s komplikací, kterou lékaři vyřeší poměrně snadno, mohl dopadnout při domácím porodu.

„Po takové zkušenosti bych do něčeho takového nikdy nešla, nikdy. Protože to by byla situace, se kterou bychom si doma neměli v žádném případě jak poradit. Takže za mě ne, k domácím porodům nakloněna nejsem,“ řekla jednoznačně moderátorka.

„Já jsem byla velmi ráda, že jsem byla v rukách lékařů, kterým jsem plně důvěřovala, byla jsem v dobrých rukou a v dobré porodnici. Takže jsem ráda, že to šlo všechno hladce, i když jsem byla tou situací zaskočená. Ale teď už vím, že to dopadlo dobře a že to není tak neobvyklá situace,“ popsala své pocity Lašková.

Když bude třetí dítě, tak to bude stejně kluk...

Gábina teď doslova září štěstím, i když pár hodin spánku navíc by jí prý nevadilo. Její starší syn, dvouapůlletý Ben, navíc přivítal nového člena rodiny dobře. „On měl dvě období. Ty první týdny byl milionový a říkali jsme, že to jsou líbánky, jak je zlatý a zvědavý na brášku. Teď naopak přichází období, kdy si vyžaduje pozornost, ale není to nic, za co bych na něj byla zlá. On je opravdu hodný kluk,“ řekla spokojená maminka.

Ani krátce po porodu druhého dítěte však moderátorka nevylučuje, že by zvládla ještě třetího potomka. A do třetice všeho dobrého třeba holčičku. „My se doma vsázíme, že když bude třetí dítě, tak to bude stejně kluk. Ale já myslím, že to není důležité. Tři děti bychom si i po tom druhém porodu pořád přáli,“ přiznala Gabriela.

Moderátorka Gabriela Lašková je supermáma. Svým dětem krásně zpívá:

Tagy: