GALERIE: Zemane, táhni do Ruska. V Praze demonstrovalo více než 20 tisíc lidí

Minulý týden jasně odhalil, že prezident a jeho loutky ohrožují bezpečnost naší republiky, aktuální kroky vládních představitelů jsou nutným minimem, hlásají představitelé spolku Milion chvilek pro demokracii. Nejen proto se rozhodli uspořádat další demonstraci, tentokrát s názvem Hrad za hranou, republika v ohrožení.

Ve čtvrtek večer v Praze na Václavském náměstí demonstrovalo okolo 20 tisíc lidí všech věkových kategorií. Demonstrovalo se ovšem i z dalších 71 míst České republiky. „Zbývá 161 dní do voleb. Rok 2021 je rokem změny. Potřebujeme k tomu ale každého z vás. Dejme politikům hlasitě najevo, že si nemohou dělat, co chtějí,“ prohlásil na závěr demonstrace předseda Milionu chvilek Benjamin Roll.

Na demonstraci promluvil i Michael Kocáb, který nedávno ohlásil, že chce kandidovat na prezidenta „Babiš se Zemanem tvoří smrtící duo,“ znělo z Václavského náměstí. Demonstranti požadovali odvolání Zemana z funkce prezidenta. Největší nevoli však mezi demonstranty přinesla zmínka o novém náměstkovi ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) Michalu Haškovi.

Tagy: