Jsme benzinové pumpy, kam nikdo nedovezl benzin, hodnotí Pohlreich situaci restaurací

Iveta Fabešová a Zdeněk Pohlreich v novém pořadu Šéfem za pár minut.

Vládní opatření opět ztížila situaci nejen v pohostinství. To se ale skloňuje v souvislosti s novými nařízeními zřejmě nejvíce. Své o těžké situaci gastronomie vědí i známé osobnosti z tohoto oboru, jako je cukrářka Iveta Fabešová nebo šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Společně připravili hned několik nových projektů. Restaurace, kavárny nebo i cukrárny teď mohou fungovat jen přes výdejní okénko.

Známá cukrářka Iveta Fabešová má hned několik provozoven. Přesto neztrácí naději a ke složité výzvě se postavila čelem. „Přeji si, abychom si zachovali optimismus, a věřím, že to všichni zvládneme, přestože to bude velmi náročné. Čeká nás návrat k on-line provozu, což je u restaurací a kaváren, kde chcete přenášet i nějakou emoci a zážitek, velmi složité,“ řekla.

Také Zdeněk Pohlreich se snaží maximálně přizpůsobit situaci. „Samozřejmě budeme přemýšlet o nějaké alternativě a chceme se pokusit o lunch business, takže představíme nějaký atraktivní oběd, který si lidé budou moci odnést s sebou,“ svěřil se s plány.

Jako mnoho provozovatelů je ale i tento profesionál skeptický. „Já samozřejmě nevěřím tomu, že znovu otevřeme někdy 3. listopadu. Jsme vlastně v pozici benzinové pumpy, kam nikdo nepřivezl benzin,“ řekl Pohlreich.

Známý kuchař před nedávnem prohlásil, že se těší na důchod, místo toho ale zachraňuje svoje podnikání. „Nechci se věnovat jenom tomuhle. 15. října vychází naše nová knížka, kterou jsme dělali ve spolupráci s Ivetou Fabešovou. Shodou okolností je to kuchařka, která se bude hodit do zlých časů. Jsou v ní jednoduché recepty a za málo peněz,“ prozradil Pohlreich.

Nový pořad Šéfem za pár minut

Zdeněk Pohlreich se s Ivetou Fabešovou nepotkal jenom u tvorby nové kuchařky, ale i na natáčení nového pořadu Šéfem za pár minut, který už brzy budete moci sledovat na televizi Prima. „Já jsem rád, že se to povedlo udělat v tom letním okénku,“ dodal.

Stejně jako kuchařka této dvojice se ani nový pořad nebude týkat vysoké gastronomie. „Chtěli jsme udělat věc, která je opravdu úplně jednoduchá a nekomplikovaná. A myslím si, že lidem zavřeným doma by se to mohlo hodit,“ svěřil se Pohlreich.

„Já jsem do toho šla samozřejmě kvůli panu Pohlreichovi. Myslím si, že mi díky smíchu prodloužil o pár let život. Během natáčení byla opravdu neskutečná legrace a doufám, že se nám to do toho pořadu podařilo aspoň trochu přenést,“ popsala zážitky z natáčení cukrářka Fabešová.

Tagy: