CNN Prima News gastronomie

gastronomie

Výpis příspěvků ke štítku „gastronomie“

Levitate přesouvá svůj unikátní přístup ke gastronomii na novou adresu

Oceňovaná kreativní kuchyně Levitate se přestěhovala a nově otevírá svůj jedinečný prostor na prestižní adrese na Vinohradské ulici na pražských Vinohradech. Prostor je rozložendo čtyř výškových úrovní s cílem ještě více umocnit nevšední zážitek z gastronomie, která vychází ze základů moderní severské kuchyně, kde se zdůrazňuje vždy plné využití lokálních surovin.

Jídlo, víno a inspirativní příběhy. Objevte kouzlo ženské gastronomie na Red Lips Festivalu

První ročník festivalu RED LIPS zaměřeného na ženy v gastronomii se uskuteční 31. května 2025 v areálu Trojského pivovaru. Akce nabídne nejen bohatý program přednášek a rozhovorů, ale také možnost ochutnat vynikající jídlo a víno. Představí se tu nejen české, ale i zahraniční vinařky, známé šéfkuchařky a další osobnosti gastronomického světa.

Gastronomie zažívá další šok, tvrdí Kovanda. Podniky nemají peníze na rozvíjení, míní Kastner

Restauratéři se musí podle ekonoma Lukáše Kovandy prát nejen s drahými energiemi, ale i s vyššími náklady na zaměstnance. V souvislosti s propadem reálných mezd rovněž ve vysílání CNN Prima NEWS zdůraznil, že podniky v gastronomii zažívají další šok. Člen představenstva Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Luboš Kastner upozornil, že kvůli maržím podniky možná prodají více, ale zisk mají menší.

Oběd do stovky? Popularita „tácovek“ v Česku roste. Expert objasnil tajemství jejich úspěchu

Menší marže a podstatně nižší náklady než u běžných restaurací. To jsou podle popularizátora gastronomie Romana Vaňka hlavní důvody nízkých cen v jídelnách, jejichž popularita mezi Čechy v posledních letech znovu roste. Tento fenomén však podle Vaňka není oblíbený pouze v Česku, velké popularitě se těší také v západní Evropě.

Obložené chlebíčky, klenot české gastronomie. Který je nejlepší? Hlasujte v ANKETĚ

K oslavám příchodu nového roku, ale i k jakékoliv jiné slavnostní události si Češi neodmyslitelně chystají chlebíčky. Na výběr mají z pestré škály druhů: od klasických s bramborovým salátem a vajíčkem, přes ty „à la krab“ až po modernější a lehčí verze s avokádovou pomazánkou či tou z červené řepy. Tyto chuťovky si oblíbili i velikáni českého filmového plátna za první republiky: Vlasta Burian, Jan Werich a Jiří Voskovec či operní pěvkyně Ema Destinnová. Který je váš nejoblíbenější? Hlasujte v anketě.

Hospody v Česku erodují, míní Kastner. Navrhl radikální způsob, jak je na vesnicích zachránit

Institut hospody v české společnosti eroduje, a je to poněkud mrzuté. V pořadu Co na to vaše peněženka na CNN Prima NEWS to řekl zástupce gastronomie ČR Luboš Kastner. Aby starostové vesnic pomohli společenskému životu, měli by podle něj zvážit odpuštění nájmu hospodským. Podle hlavního ekonoma Trinity Bank Lukáše Kovandy je ale otázka, zda by výsledný pokles cen byl natolik výrazný, aby se zákazníci opět vrátili.

Nechte se hýčkat v pivních lázních! Wellness a pivovar v jednom, to je dokonalý víkend v Teplicích

Hledáte místo, kde objevíte jedinečný pivní zážitek s luxusní relaxací? Čtyřhvězdičkový Wellness Hotel s vlastním pivovarem, zasazený do srdce severočeských Teplic, je místem, kde se tradice pivovarnictví snoubí s moderními trendy v gastronomii a wellness. Nabízí zde nejen výjimečné pivo, ale i celou řadu služeb a zážitků, které přitahují návštěvníky z celé České republiky i zahraničí. Od nedělních brunchů, přes pivní koupele pro větší skupiny, až po nezapomenutelnou gastronomii ve dvou restauracích – Pivovarská a Garden. Výhodou rezervace ubytování je vstup do saunového světa zdarma. Přijďte a objevte dokonalou kombinaci relaxu a gurmánského potěšení!