Řetězce nehrají fér, zlobí se Výborný. Ukázal na možný kartel. Zametají s vámi, zní z ANO
gastronomie
Výpis příspěvků ke štítku „gastronomie“
Než se všechno nandá na talíř, jídlo vychladne. Pohlreich žertoval o trendech v gastronomii
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich v oblíbeném pořadu Show Jana Krause potvrdil, že návštěva restaurace vyjde v současné době na dost peněz. Podle jeho slov se nynější trendy v gastronomii posunuly k minimalismu. Zažertoval o tom, že už se pomalu ani zákazníkům neservíruje teplé jídlo, protože než se vše nandá na talíř, trvá to příliš dlouho. V dalším díle ve středu 18. října ve 21:35 na Primě se diváci mohou také těšit na kapelu Tublatanka a zakladatelku zážitkové farmy Márii Žižlavskou.
Historie, skvělá kuchyně i Wine Safari aneb Proč poznat Bratislavu a okolí
Bratislava zaujme. Nejen svým kulturním a historickým bohatstvím, ale i gastronomií. Po návštěvě památek si tak můžete pochutnat třeba na tradiční pečené huse a v nedalekém městečku Svätý Jur, na vás čeká skutečná rarita. Místní vinař vás zasvětí do tajů řemesla způsobem, který byste rozhodně nečekali.
Vyhrajte vstupenky na All American Fest a konzumační kartu v hodnotě 1 000 Kč
Oslava konce léta All American Fest je tu a soutěž o vstupenky s ní! Praha od pátku do neděle ožije v duchu motocyklů, burgerů i adrenalinových show ve freestyle motocrossu. Zábava pro celou rodinu včetně nejmenších - to je třeba koncert Monkey Business, spanilá jízda motocyklů Harley-Davison nebo grilovací workshop Zdeňka Pohlreicha. To a mnohem více uvidíte na pražském holešovickém Výstavišti. Tři z vás mohou vyhrát v naší soutěži dva vstupy a konzumační kartu v hodnotě 1 000 Kč. Stačí jen správně odpovědět na soutěžní otázku. Držíme vám palce!
KVÍZ: Jak dobře znáte hospodské hlášky z českých komedií? Kultovní snímky jsou jich plné
Češi jsou národem pivařů, není divu, že ve spojení se zlatavým mokem padá nejen v kultovních filmech řada hlášek. Obecně se však zejména v letních komediích objevuje spousta výroků, které odkazují na nejrůznější nápoje i pokrmy. Jak dobře znáte ty, které zlidověly? Otestujte své znalosti v kvízu, který pro vás připravila redakce CNN Prima NEWS.
KOMENTÁŘ: Šokující pozadí „exkluzivního“ Michelina. Pepř, sůl, kokain a krev
Dusno kolem Michelina v Česku. Vláda pošle slavnému francouzskému gastroprůvodci desítky milionů korun v době, kdy řeší celonárodní brutální škrty. Nechme stranou politické emoce. Pozadí celého ohromně sledovaného restauračního fenoménu jménem Michelin je především plné neuvěřitelného tlaku, drog i sebevražd těch nejslavnějších kuchařů. A proč michelinské restaurace často nevydělávají?
Hlavní město mafie ovládla gastronomie
Palermo, největší město Sicílie je plné majestátních historických budov, rozmanitých obchůdků a dobrého jídla. Nejen časopis Forbes ho označil za páté nejlepší místo na světě, kde si můžete mimo jiné vychutnat úžasné street food, neboli pouliční občerstvení. Palermská kuchyně je dokonce součástí národního dědictví. Co byste určitě měli vyzkoušet, pokud tuto část Itálie navštívíte?
Makro Czech Gastro Fest. 3 dny nejlepšího jídla a sledování profesionálů v akci
Už jen pár dní zbývá do začátku největší události v Česku, která se od začátku až do konce točí kolem jídla. A co víc, skvělého jídla! Makro Czech Gastro Fest začíná už ve čtvrtek v pražském O2 universu, kde bude možnost ochutnat to nejlepší z české i světové kuchyně, získat nové tipy a triky k vlastnímu sporáku a sledovat zblízka, jak vznikají nejnovější trendy v gastronomii.
Makro slaví 25 let na českém trhu. Nabízí tři dny plné delikates
Milujete jídlo, ale nejlépe si ho vychutnáte, když vaří někdo jiný? A co kdybyste až pod nos dostali jídlo od vyhlášených profesionálů? Jestli se vám taková představa líbí, určitě byste neměli vynechat gastronomickou akci roku, která už ve čtvrtek startuje v pražském O2 universu. Makro Czech Gastro Fest. Akce je součástí oslav velkoobchodu Makro, který na českém trhu funguje už čtvrt století.
Gastronomická akce roku Makro Czech Gastro Fest a zrod nové kuchařské superstar?
Dvě senzace na jednom místě. Tak by se dalo shrnout dění v pražském O2 universu mezi 4. - 6. květnem, kdy se tu při příležitosti Makro Czech Gastro Fest sjedou kuchařské špičky z celé planety. V jeho rámci se uskuteční také národní kolo nejprestižnější světové kuchařské soutěže Bocuse d’Or. Návštěvníci tak mohou být přítomni u zrodu další kuchařské star světového významu.
Makro Czech Gastro Fest: Vraťme česnek, brambory i křen na naše pole i talíře
Zavřete oči a představte si místo, kde můžete ochutnat nejvyhlášenější české i světové lahůdky, které vám na talíř stylově naservírují ti nejlepší kuchaři. Teď oči zase otevřete a čtěte dál o události, jaká v českých kulinářských dějinách nemá obdoby - Makro Czech Gastro Fest. Jejím cílem je dostat českou kuchyni opět na výsluní.
Nová kapitola české gastronomie: Makro Czech Gastro Fest
Milovníkům kuchařských soutěží nejspíš bude připadat jako zhmotněný ráj: Makro Czech Gastro Fest. Jedinečná akce, která na jedno místo přivádí tisíce profesionálů z celého světa, a která u nás nemá obdoby. Ať už v gastrologii sami podnikáte nebo jen rádi vaříte či prostě ochutnáváte, tohle je šance jak si výrazně rozšířit obzory a zažít setkání, na která budete dlouho vzpomínat. Mezi řečníky a účastníky festivalu je totiž dlouhá řada zvučných jmen skutečných mistrů ve svém oboru.
Český kuchař na Bocuse d‘Or Martin Staněk: Když člověk vaří s láskou, může být i hvězda
Už jen pár dní zbývá do gastronomické akce, která v Česku zatím nemá obdoby. Makro Czech Gastro Fest začíná čtvrtého května a nabízí tři dny plné jídla a všeho, co se točí kolem něj. A navíc v podání těch nejlepších kuchařů z celého světa. Těch se v pražském O2 universu sejde na osm tisíc.