
Pavel: Rusko se v mnohém chová jako nacisté. Řekl, koho by si přál, aby Češi volili
Nebaví vás pít jen Mojito a Cuba Libre? Chcete zažít něco nového, ale nevíte, jak a kde začít? Pak je pro vás 6. květen ta nejlepší doba – startuje totiž Prague Cocktail Week, tedy týden koktejlů, který vás přenese do srdce těch nejprestižnějších barů a nabídne ty nejluxusnější drinky za exkluzivní cenu.
Oceňovaná kreativní kuchyně Levitate se přestěhovala a nově otevírá svůj jedinečný prostor na prestižní adrese na Vinohradské ulici na pražských Vinohradech. Prostor je rozložendo čtyř výškových úrovní s cílem ještě více umocnit nevšední zážitek z gastronomie, která vychází ze základů moderní severské kuchyně, kde se zdůrazňuje vždy plné využití lokálních surovin.
V Prostřeno! budou tentokrát profíci od Ostravy až po Prahu a vaření se odehraje na dvoukoláku i v pětihvězdičkovém hotelu. Diváci se mohou těšit na geniální vychytávky, jako je třeba tlačenka z krabice, ale i na vysokou gastronomii. Pánové profíci se nebudou vůbec šetřit ani si brát servítky.
První ročník festivalu RED LIPS zaměřeného na ženy v gastronomii se uskuteční 31. května 2025 v areálu Trojského pivovaru. Akce nabídne nejen bohatý program přednášek a rozhovorů, ale také možnost ochutnat vynikající jídlo a víno. Představí se tu nejen české, ale i zahraniční vinařky, známé šéfkuchařky a další osobnosti gastronomického světa.
Restauratéři se musí podle ekonoma Lukáše Kovandy prát nejen s drahými energiemi, ale i s vyššími náklady na zaměstnance. V souvislosti s propadem reálných mezd rovněž ve vysílání CNN Prima NEWS zdůraznil, že podniky v gastronomii zažívají další šok. Člen představenstva Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Luboš Kastner upozornil, že kvůli maržím podniky možná prodají více, ale zisk mají menší.
Menší marže a podstatně nižší náklady než u běžných restaurací. To jsou podle popularizátora gastronomie Romana Vaňka hlavní důvody nízkých cen v jídelnách, jejichž popularita mezi Čechy v posledních letech znovu roste. Tento fenomén však podle Vaňka není oblíbený pouze v Česku, velké popularitě se těší také v západní Evropě.
Dobře, chutně, ale hlavně levně se najíst do sto korun? Naši reportéři pro vás stále objevují nová místa po celém Česku. Tentokrát vyrazili na východ a sever – v Moravskoslezském kraji navštívili Město Albrechtice a na severu Čech Liberec.
Je možné se v dnešní době dobře najíst za méně než sto korun? Redakce CNN Prima NEWS pro vás vybrala několik podniků, kde si pochutnáte a ještě ušetříte. Týká se to pražského stánku na Proseku, kde zákazníci stojí na jídlo ve frontě ještě před jeho otevřením. Štáby vyrazily i do dvou oblíbených bufetů v Olomouci.
Ve všech restauračních zařízeních v Evropské unii by měla být od roku 2027 k dispozici kohoutková voda zdarma. Vyplývá to z nařízení Evropské rady schváleného v prosinci. Čeští restauratéři s rozhodnutím nesouhlasí a označili ho za nesmysl.
K oslavám příchodu nového roku, ale i k jakékoliv jiné slavnostní události si Češi neodmyslitelně chystají chlebíčky. Na výběr mají z pestré škály druhů: od klasických s bramborovým salátem a vajíčkem, přes ty „à la krab“ až po modernější a lehčí verze s avokádovou pomazánkou či tou z červené řepy. Tyto chuťovky si oblíbili i velikáni českého filmového plátna za první republiky: Vlasta Burian, Jan Werich a Jiří Voskovec či operní pěvkyně Ema Destinnová. Který je váš nejoblíbenější? Hlasujte v anketě.
Institut hospody v české společnosti eroduje, a je to poněkud mrzuté. V pořadu Co na to vaše peněženka na CNN Prima NEWS to řekl zástupce gastronomie ČR Luboš Kastner. Aby starostové vesnic pomohli společenskému životu, měli by podle něj zvážit odpuštění nájmu hospodským. Podle hlavního ekonoma Trinity Bank Lukáše Kovandy je ale otázka, zda by výsledný pokles cen byl natolik výrazný, aby se zákazníci opět vrátili.
Hledáte místo, kde objevíte jedinečný pivní zážitek s luxusní relaxací? Čtyřhvězdičkový Wellness Hotel s vlastním pivovarem, zasazený do srdce severočeských Teplic, je místem, kde se tradice pivovarnictví snoubí s moderními trendy v gastronomii a wellness. Nabízí zde nejen výjimečné pivo, ale i celou řadu služeb a zážitků, které přitahují návštěvníky z celé České republiky i zahraničí. Od nedělních brunchů, přes pivní koupele pro větší skupiny, až po nezapomenutelnou gastronomii ve dvou restauracích – Pivovarská a Garden. Výhodou rezervace ubytování je vstup do saunového světa zdarma. Přijďte a objevte dokonalou kombinaci relaxu a gurmánského potěšení!