CNN Prima News gastronomie

gastronomie

Výpis příspěvků ke štítku „gastronomie“

Hospody v Česku erodují, míní Kastner. Navrhl radikální způsob, jak je na vesnicích zachránit

Institut hospody v české společnosti eroduje, a je to poněkud mrzuté. V pořadu Co na to vaše peněženka na CNN Prima NEWS to řekl zástupce gastronomie ČR Luboš Kastner. Aby starostové vesnic pomohli společenskému životu, měli by podle něj zvážit odpuštění nájmu hospodským. Podle hlavního ekonoma Trinity Bank Lukáše Kovandy je ale otázka, zda by výsledný pokles cen byl natolik výrazný, aby se zákazníci opět vrátili.

Nechte se hýčkat v pivních lázních! Wellness a pivovar v jednom, to je dokonalý víkend v Teplicích

Hledáte místo, kde objevíte jedinečný pivní zážitek s luxusní relaxací? Čtyřhvězdičkový Wellness Hotel s vlastním pivovarem, zasazený do srdce severočeských Teplic, je místem, kde se tradice pivovarnictví snoubí s moderními trendy v gastronomii a wellness. Nabízí zde nejen výjimečné pivo, ale i celou řadu služeb a zážitků, které přitahují návštěvníky z celé České republiky i zahraničí. Od nedělních brunchů, přes pivní koupele pro větší skupiny, až po nezapomenutelnou gastronomii ve dvou restauracích – Pivovarská a Garden. Výhodou rezervace ubytování je vstup do saunového světa zdarma. Přijďte a objevte dokonalou kombinaci relaxu a gurmánského potěšení!

Propojení kulinářství a unikátních koktejlů? Bar Monk nabízí jízdu nečekaných chutí i barev

Ve dne bistro, večer bar. Řeč je o pražském podniku Monk, který sídlí na Maltézském náměstí, tedy stejné adrese, jako někdejší proslulá restaurace U Vladaře. První pobočka bistra byla otevřena před šesti lety na Starém Městě v Michalské ulici. Dnes se ale projekt rozrůstá a do čela barového týmu se postavil ostřílený Matěj Kochan, jehož předchozím působištěm byl pražský bar AnonymouS. Čím je se svým týmem originální a jak propojuje koktejly s kulinářstvím, jsme zjišťovali s pořadem Za barem.

Ocenění pro sociální podniky Zlatá vážka zná své vítěze! Projekty, které mění společnost

Na slavnostním galavečeru v Černínském paláci byli 1. listopadu vyhlášeni vítězové druhého ročníku Národních cen sociálního podnikání Zlatá vážka. Cena oceňuje podniky, které propojují zisk s pozitivním společenským dopadem a letos udělila ceny ve čtyřech kategoriích, včetně nově zavedené kategorie Sociální podnik roku. Hostem pořadu Nový den na CNN Prima NEWS byla předsedkyně hlavní poroty soutěže a zároveň předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Markéta Pekarová Adamová. A o průběhu a přínosu samotné soutěže promluvil i ředitel Zlaté vážky Zdeněk Kosour. Hosté prozradili, že ocenění míří na projekty, které propojují ziskovost s pozitivním dopadem na společnost. Každý vítěz obdržel finanční odměnu a sošku vytvořenou sochařem Vilémem Fričem.

Slovenskem otřásla smrt majitele známého uzenářství. Nepřežil střet své motorky s džípem

Vážná nehoda na motorce v Perneku u západoslovenského města Pezinok stála v neděli život majitele masokombinátu a známého velkouzenářství Berto Ignáce Bertoviče. 59letý podnikatel se střetl s protijedoucím džípem. Život mu nezachránil ani rychlý zásah lékařů. Náhlá smrt oblíbeného šéfa zasáhla nejen rodinu, ale i zaměstnance podniku, uvedla slovenská média.

Zemřel oblíbený šéfkuchař celebrit. „Král kari“ založil úspěšnou značku, nyní podlehl rakovině

Známý šéfkuchař a zakladatel úspěšné sítě indických restaurací Shabir Hussain zemřel ve věku 56 let. Britský „Král kari“, jak se mu v gastronomii přezdívalo, prohrál boj s rakovinou, oznámila společnost Akbar's, u jejíhož vzniku stál. Všechny restaurace této sítě v reakci na smutnou zprávu zavřou a otevřou znovu až v pátek odpoledne. Informoval o tom web The Mirror.

Kuchařská hvězda, která vařila pro Zemana: Co budeme jíst za 50 let? Dojde na obávaný hit z Asie

Vařil pro prezidenta na Pražském hradě, pro vybíravé cizince v Obecním domě. Dnes je Vratislav Oehm spolumajitelem a kuchařem restaurace Karlínská HolKa, kterou chválí gurmáni i gastronomičtí experti. Pro časopis, jenž vyšel ke čtyřem rokům fungování CNN Prima NEWS, popisoval, kam se posouvají naše chutě nebo nad čím z české klasiky nejvíce kroutí hlavou Američané či Asiaté.

VÝSLEDEK ANKETY: Zvolili jste nejlepší českou polévku. Vítěz hlasování některé překvapí

Která česká polévka je mezi tuzemskými jedlíky nejoblíbenější? Nejvíce hlasů v anketě CNN Prima NEWS získala dršťková. Porazila tak všechny hlavní favority prestižního gastrowebu Taste Atlas, kde naopak nezabodovala. Zahraniční gurmáni ve svém žebříčku nejlepších českých polévek naopak vsadili například na česnečku, rajskou či hrachovku. Špatně si nevedla ani kulajda. Které polévky naopak propadly u čtenářů? Podívejte se na výsledky ankety.

ANKETA: Nejlepší české polévky. Prestižní web zveřejnil překvapivý žebříček, souhlasíte s ním?

Která česká polévka je nejlepší? Prestižní gastroweb Taste Atlas rozsekl věčnou otázku svým čerstvě zveřejněným žebříčkem. Gurmáni z celého světa nakonec hlasovali pro tradiční českou česnečku, špatně si ovšem nevedly ani rajská či gulášovka. Do výběru se probojoval i předkrm, který české jedlíky spíše rozděluje než spojuje. A na úplném chvostu pak skončila štědrovečerní polévková stálice. Souhlasíte se žebříčkem webu Taste Atlas? Dejte hlas své oblíbené polévce v anketě na konci článku.

Čínský street food povýšila na umění. Eva Che je vyhledávanou privátní kuchařkou

Narodila se v Praze, vyrůstala v Kutné Hoře, ale oba její rodiče pocházejí z Číny. Své kulinářské umění představuje na eventech, ale klienti si ji najímají i pro zvláštní příležitost jako soukromou kuchařku. Evu Che oslovují známé značky, aby pro ně připravila cateringové služby, díky zájmu Čechů o vaření si založila kulinární koncept CheHub. Pro přípravu jídel si sama mixuje koření, připravuje vlastní ochucené oleje a omáčky. Zaujala svým čínským street foodem ve fine diningové kvalitě. Všimla si jí i společnost MAKRO ČR a ta ji zařadila mezi NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY.