reklama
CNN Prima News gastronomie

gastronomie

Výpis příspěvků ke štítku „gastronomie“

Na pandemii nic pozitivního nevidím. Zase jsem po letech blbě spal, přiznal Pohlreich

6. září 2021 19:19

Na pandemii koronaviru nenachází nic pozitivního. Přesto se na nadcházející měsíce dívá gastronom Zdeněk Pohlreich s velkým optimismem. „Do podzimu jdeme se střízlivým optimismem. Myslím si, že restaurační byznys má obrovskou schopnost sebeobnovení se, a proto věřím, že to bude dobré,“ řekl v pořadu Interview na CNN Prima NEWS populární kuchař.

Cukrář je zkrátka chemik, říká Fabešová. Co inspirovalo její nejnovější dezert?

25. srpna 2021 09:39

Zlaté vejce, limetka, Rubikova kostka či ježek v kleci. Cukrářka Iveta Fabešová se svými dezerty slaví úspěchy po celé republice. Dobu covidovou využila k otevření nové pobočky ve Werichově vile. Jak sama přiznává, cukrařina nejde dělat podle toho, jak se vzbudíte. Vyžaduje velkou přesnost. „Cukrář je zkrátka chemik,“ uvedla ve vysílání pořadu Nový den na CNN Prima NEWS Fabešová.

Prouza: Lidé jsou v hospodách zvyklí zaokrouhlovat. Mělo by být spropitné povinné?

24. srpna 2021 06:01

Mělo by být spropitné v Česku povinné, jako je tomu často v zahraničí? Podle prezidenta Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Tomáše Prouzy by to bylo nešťastné. Zároveň by byl ale pro, aby lidé na účtence viděli, kolik peněz činí pět nebo deset procent dýška. A volá i po tzv. legalizaci spropitného, která by pomohla řadě lidí pracujících v restauratérském sektoru. Řekl to v rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

Spropitné v Česku má být dobrovolné, číšníci by se jinak nesnažili, říká Kastner

15. srpna 2021 12:58

Gastronom Luboš Kastner má za to, že spropitné by v českých restauracích i nadále mělo být dobrovolné. Personál by se totiž jinak nemusel snažit, protože by rovnou počítal s jistými penězi. Představitel Svazu malých a středních podniků a živnostníků i restauratérského spolku Apron v rozhovoru pro CNN Prima NEWS dále například hovořil o potřebě zlegalizovat spropitné, aby se tak pomohlo číšníkům a servírkám.

Strouhaný lanýž i jedlý zlatý prach. Jak se připravují nejdražší hranolky na světě?

2. srpna 2021 12:28

Unikátní gurmánský zážitek, na který běžný smrtelník jen tak nedosáhne. Tak mnozí popisují nejdražší hranolky na světě z newyorské restaurace Serendipity 3. Luxusní pokrm stojí v přepočtu 4 200 korun za porci, za což může především jedlý zlatý prach a nemalé množství lanýžů. I přes astronomickou částku je o prémiové hranolky zájem – první volný termín na rezervaci v restauraci je až za několik měsíců.

Kultura trpí. Zaorálek a spol. volají po stejných pravidlech kontrol, jako má gastronomie

20. června 2021 20:22

Přestože se i v kultuře masivně rozvolňuje, stále mají organizátoři s pořádáním koncertů či festivalů nemalé starosti. Musí například nadále kontrolovat návštěvníky, zda mají negativní test, potvrzení o prodělání covidu či očkování. Zástupci kultury se tak společně s opozicí snaží, aby se pro ně podmínky sjednotily s gastronomií, v jejíž rámci mají zodpovědnost při případné kontrole lidé sami za sebe.

Za pivo i jídlo si připlatíme. Po pandemii restaurace zvednou ceny, varuje Stárek

6. května 2021 18:43

Růst cen v restauracích dosáhne pravděpodobně 5 až 10 procent. S tímto odhadem vystoupil prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek ve vysílání CNN Prima NEWS. I když někteří majitelé restaurací zdražení po pandemii avizovali, podle Stárka nebude celoplošné. Otevření zahrádek by podnikatelům mohlo pomoct přežít a lidé se do hospod vrátí hlavně proto, aby se mohli setkat, zdůrazňuje šéf asociace.

reklama