Pohlreich se v mladoboleslavské restauraci utkal se „soudruhy“. V kuchyni ho vyděsil zácuc
Legendární šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se vypravil do „Asie“, ovšem do té v Mladé Boleslavi. Zde ho čekala restaurace, která je v provozu již 51 let a servírují se v ní počeštěná čínská jídla. Majitel restaurace Vratislav se nemilosrdné kritice průvodce pořadu Ano, šéfe! divil. „Koncepce od soudruhů je fakt dobrá,“ hájil se. A právě s tímto nastavením musel Pohlreich bojovat. V kuchyni na něj čekalo i jedno opravdové překvapení v podobě takzvaného zácucu, tedy populární omáčky UHO na asijský způsob.
„Unikát“ v pražském Suchdole: Pohlreich perlil u výpečků, jeho verdikt vedl i k slzám
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich nevyrážel se svým týmem nikam daleko – tentokrát do pražského Suchdola. Na pomoc si ho zavolala majitelka Olena, která společně s kuchařkami Maruškou a Lýdií bojovala o udržení restaurace. „Viděl jsem leccos, ale vy jste unikát. V dobrém i ve zlém,“ řekl šéfkuchař, když po několika dnech odjížděl. Při jeho návratu ale finální verdikt přinesl i slzy.
Ano, šéfe! odvysílá 100. díl pořadu. Pohlreich popsal, co si myslí o stavu české gastronomie
Divácky úspěšný pořad Ano, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem se velkolepě vrátil na televizní obrazovky. Už ve čtvrtek navíc TV Prima odvysílá 100. díl legendárního pořadu. Šéfkuchař pro Showtime řekl, že byl před odvysíláním prvního dílu nové řady nervózní, jak ji diváci přijmou. Ačkoliv to tak z jeho pořadu nemusí vypadat, Pohlreich se domnívá, že je na tom Česko ohledně gastronomie velmi dobře.
Pohlreich šéfoval na Moravě: Zaskočilo ho jelení panoptikum, vařil se svéráznou Eviťou
Zdeněk Pohlreich v dalším dílu nové řady Ano, šéfe! tentokrát zajel do obce Drahotuše na Přerovsku. V restauraci U Jelena ho čekal nejdříve šok v podobě jeleního panoptika. Kuchaři a majiteli restaurace Davidovi docházely nápady a podnik se postupně potápěl. Při návštěvě moravské dědiny nebyla nouze o vtipné momenty se svéráznou kuchařkou Eviťou, ale ani o dojemné momenty.
Nádherný moment v Ano, šéfe!: Pracant Michal neměl na sebe čas, nečekaný dárek ho dojal k slzám
V prvním díle nové série oblíbeného pořadu Ano, šéfe! došlo i na velmi dojemný moment. Kuchař Michal, který táhl celou kuchyni sám v liberecké restauraci Ořechovka, se šéfkuchařovi Zdeňku Pohlreichovi přiznal, že nemá čas ani peníze, aby chodil podporovat svůj milovaný hokejový klub Bílí Tygři Liberec. Pohlreich si tak pro něj připravil nečekané překvapení. Z tohoto gesta byl dojatý nejen Michal, ale i jeho sestra Martina, která dělá v restauraci servírku.
Premiérové Ano, šéfe! bodovalo: Příště uvaří svérázná Eviťa, podívejte se na exkluzivní ukázku
Televizní premiéru prvního dílu nové série gastronomického pořadu Ano, šéfe! si nenechala ujít řada diváků. Legendární šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se na úvod vydal do liberecké hospůdky Ořechovka, kde kuchyň vedl jen s pomocí babičky mladý kuchař Michal. Již nyní se můžete podívat na exkluzivní ukázku z druhého dílu oblíbeného docu-reality pořadu. Pohlreicha čeká v restauraci U Jelena nečekané zjištění ohledně jména i vaření knedlíků.
KOMENTÁŘ: Nároky, dotace a vyžraný rozpočet. Restaurace chtějí využít blackout k obohacení
Z blackoutu chtějí někteří podnikatelé vytřískat výhody. Část z nich totiž po výpadku proudu nelenila a okamžitě se přihlásila státu o kompenzaci. Nejhlasitěji volá po penězích daňových poplatníků zejména gastronomie, která má údajně desetimilionové škody. I když proti těmto vlivům pomáhá pojištění, někteří podnikatelé si chtějí dojít s nataženou rukou pro státní pomoc. Ukazuje to na typický příklad nárokové ekonomiky přehlcené dotacemi a pobídkami, která akcelerovala během covidu. Pokud chceme malý a efektivní stát, musíme s neustálým brekem a požadavky přestat.
Letní brigády v Jihomoravském kraji: Nechybí MotoGP nebo výpomoc v zemědělství
Letošní sezóna letních brigád je již v plném proudu, a tak se různé pracovní weby v tuto chvíli jen hemží různými nabídkami přivýdělků pro studenty či mladé lidi. Stálice ve formě práce v různých fastfoodových řetězcích tak aktuálně doplňují i zajímavější sezónní nabídky, jako třeba příležitost vyrazit prodávat na víkend na Moto GP do Brna.
Letní brigády v Jihočeském kraji: Práce v Krumlově či Budvaru a až 30 tisíc v kempu
Sezóna letních brigád je již v plném proudu, a tak se různé pracovní weby aktuálně jen hemží různými nabídkami přivýdělků pro studenty a mladé lidi. Stálice ve formě práce v různých fastfoodových řetězcích aktuálně doplňují i zajímavější nabídky jako možnost pracovat v některém z řady vodáckých kempů nebo se starat o turisty v malebném Českém Krumlově. A nechybí třeba ani „saunový animátor“.