Domů gastronomie

gastronomie

Výpis příspěvků ke štítku „gastronomie“

Pohlreich šéfoval na Moravě: Zaskočilo ho jelení panoptikum, vařil se svéráznou Eviťou

Zdeněk Pohlreich v dalším dílu nové řady Ano, šéfe! tentokrát zajel do obce Drahotuše na Přerovsku. V restauraci U Jelena ho čekal nejdříve šok v podobě jeleního panoptika. Kuchaři a majiteli restaurace Davidovi docházely nápady a podnik se postupně potápěl. Při návštěvě moravské dědiny nebyla nouze o vtipné momenty se svéráznou kuchařkou Eviťou, ale ani o dojemné momenty.

KATCHI restaurant & cocktail bar: Nový podnik, který přepisuje pravidla moderní gastronomie

Na pražské gastro scéně se právě otevřelo místo, které nemá v Česku obdoby. KATCHI restaurant spojuje výstřední interiér, suverénní kuchyni a chuťový zážitek, na který se nezapomíná. Zatímco jiné podniky se drží stylu, Katchi tvoří atmosféru. Nabízí moderní twist, pět elementů chuti a show, která se odehrává na talíři i v prostoru.

Nádherný moment v Ano, šéfe!: Pracant Michal neměl na sebe čas, nečekaný dárek ho dojal k slzám

V prvním díle nové série oblíbeného pořadu Ano, šéfe! došlo i na velmi dojemný moment. Kuchař Michal, který táhl celou kuchyni sám v liberecké restauraci Ořechovka, se šéfkuchařovi Zdeňku Pohlreichovi přiznal, že nemá čas ani peníze, aby chodil podporovat svůj milovaný hokejový klub Bílí Tygři Liberec. Pohlreich si tak pro něj připravil nečekané překvapení. Z tohoto gesta byl dojatý nejen Michal, ale i jeho sestra Martina, která dělá v restauraci servírku.

Premiérové Ano, šéfe! bodovalo: Příště uvaří svérázná Eviťa, podívejte se na exkluzivní ukázku

Televizní premiéru prvního dílu nové série gastronomického pořadu Ano, šéfe! si nenechala ujít řada diváků. Legendární šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se na úvod vydal do liberecké hospůdky Ořechovka, kde kuchyň vedl jen s pomocí babičky mladý kuchař Michal. Již nyní se můžete podívat na exkluzivní ukázku z druhého dílu oblíbeného docu-reality pořadu. Pohlreicha čeká v restauraci U Jelena nečekané zjištění ohledně jména i vaření knedlíků.

KOMENTÁŘ: Nároky, dotace a vyžraný rozpočet. Restaurace chtějí využít blackout k obohacení

Z blackoutu chtějí někteří podnikatelé vytřískat výhody. Část z nich totiž po výpadku proudu nelenila a okamžitě se přihlásila státu o kompenzaci. Nejhlasitěji volá po penězích daňových poplatníků zejména gastronomie, která má údajně desetimilionové škody. I když proti těmto vlivům pomáhá pojištění, někteří podnikatelé si chtějí dojít s nataženou rukou pro státní pomoc. Ukazuje to na typický příklad nárokové ekonomiky přehlcené dotacemi a pobídkami, která akcelerovala během covidu. Pokud chceme malý a efektivní stát, musíme s neustálým brekem a požadavky přestat.

Letní brigády v Moravskoslezském kraji: Taxikaření v Tesle Y, vaření i vertikální farmaření

Sezóna letních brigád je již v plném proudu, a tak se různé pracovní weby jen hemží různými nabídkami přivýdělků pro studenty a mladé lidi. Stálicí je práce v různých fast foodech, aktuálně se však objevují i zajímavější nabídky, například možnost pěstovat netradičním způsobem zeleninu či pomáhat s péčí o vozový park.

Letní brigády v Jihomoravském kraji: Nechybí MotoGP nebo výpomoc v zemědělství

Letošní sezóna letních brigád je již v plném proudu, a tak se různé pracovní weby v tuto chvíli jen hemží různými nabídkami přivýdělků pro studenty či mladé lidi. Stálice ve formě práce v různých fastfoodových řetězcích tak aktuálně doplňují i zajímavější sezónní nabídky, jako třeba příležitost vyrazit prodávat na víkend na Moto GP do Brna.

Letní brigády v Jihočeském kraji: Práce v Krumlově či Budvaru a až 30 tisíc v kempu

Sezóna letních brigád je již v plném proudu, a tak se různé pracovní weby aktuálně jen hemží různými nabídkami přivýdělků pro studenty a mladé lidi. Stálice ve formě práce v různých fastfoodových řetězcích aktuálně doplňují i zajímavější nabídky jako možnost pracovat v některém z řady vodáckých kempů nebo se starat o turisty v malebném Českém Krumlově. A nechybí třeba ani „saunový animátor“.

Letní festivaly, lokální gastronomie i historie: Tábor nabízí plné léto zážitků

Město Tábor v Jihočeském kraji je známé svou husitskou historií, ale rozhodně neukazuje pouze pohled do minulosti. Nabízí zážitky z kulturních akcí na různá témata, sportovního vyžití a výjimečnou gastronomii. Historie k městu ale neodmyslitelně patří, a to především díky husitům, kteří ho osídlili roku 1420. Vydejte se po stopách Jana Žižky a objevte město, které vás svou rozmanitostí překvapí.

České klasiky očima cizinců: Žebříček odhaluje nejchutnější i nejhorší jídla. Hlasujte v ANKETĚ

Říká se: sto lidí, sto chutí – přesto však nalezneme jídla, která miluje téměř každý Čech. Jak by ale taková svíčková, smažený sýr či řízek dopadly u cizinců? To zhodnotil světový průvodce TasteAtlas, který přišel nejen s žebříčkem těch nejchutnějších tuzemských jídel, ale i těch nejhorších. Na které pokrmy nedáte dopustit a čemu byste se naopak obloukem vyhnuli? Hlasujte v anketách CNN Prima NEWS přímo v článku.