Policejní razie v restauraci. Měla zavřít v osm večer, hosté vesele popíjeli dál

Policejní zásah v restauraci v Praze

Policejní razie ve Vodičkově ulici

Policisté v Praze se v úterý v noci vydali do ulic kontrolovat dodržování mimořádných opatření v souvislosti s koronavirovou krizí. Zjistili přitom, že jedna z restaurací ve Vodičkově ulici má tajně otevřeno i po 20. hodině. Uvnitř bylo přítomno několik desítek lidí, někteří u sebe měli drogy.

Zatímco ve středu už se všechny restaurace kvůli koronaviru uzavřely, v úterý mohly mít otevřeno do osmé hodiny večerní. Jenže inkriminovaná hospoda v osm hodin jen uzavřela hlavní vchod a hosté přicházeli zadem. Všichni se přesunuli do sklepních prostor, kde pokračovala zábava a pití alkoholu.

Když chtěl někdo ze zákazníků jít domů, obsluha ho vyvedla zmíněným zadním vchodem. Tím se ovšem dostali dovnitř také policisté, kteří v restauraci zastihli téměř čtyři desítky hostů. Celkem 21 lidem pak dali pokutu o celkové výši zhruba 11 tisíc korun za to, že neměli roušku, u šesti lidí navíc zjistili, že neoprávněně přechovávají drogy.

Nejhůře dopadl majitel hospody, kterému hrozí finanční postih ve výši tří milionů korun.

Policisté ale nerozdávali pokuty jen v Praze. Například v Moravskoslezském kraji zaznamenali strážníci až 300 porušení v souvislosti s nošením roušky, za které vyměřovali pokuty ve výši několika stovek korun. Ve výjimečných případech ale může člověk bez roušky zaplatit až deset tisíc korun.

Tagy: