Generace deprese. Nový video podcast CNN Prima NEWS nahlédne do bolavých dětských duší

CNN Prima NEWS představuje nový nový video podcast s názvem Generace deprese.

Generace deprese (1)

Dětství už dávno není bezstarostným obdobím. Informační vakuum, které dříve mohlo děti chránit před starostmi, se v době internetu a sociálních sítí rozplynulo. Až 40 procent procent dětí je podle nedávného průzkumu Národního ústavu pro duševní zdraví ohroženo depresí. CNN Prima NEWS proto přichází s novým video podcastem Generace deprese. Moderátorka Terezie Tománková se svými hosty nabídne sondu do dětských duší, která by mohla dospělým pomoci pochopit dětská trápení. Generace deprese startuje 5. 11. ve 20.15 na CNN Prima NEWS a už teď pořad najdete ve všech hlavních podcastových aplikacích.

Po úspěšném startu video podcastu Hlasy zločinu, který ve vysílání CNN Prima NEWS, na YouTube a na sociálních sítích zasáhl přes 4,5 milionu lidí, představuje podcastové oddělení zpravodajské multiplatformy nový formát Generace deprese. Je věnovaný rodičům, jejich dětem a nástrahám, které na ně čekají v kyberprostoru, jako je například internetová šikana.

ČTĚTE TAKÉ: Řezání, pálení i sebevraždy: České děti se topí v pandemii deprese. V čem selhávají rodiče?

„Podcasty jsou trendem dnešní doby. Těší mě, že hned první projekt našeho podcastového oddělení Hlasy zločinu přitáhl stovky tisíc diváků a posluchačů. Náš další projekt – Generace deprese – je plný palčivých témat, která se hodí k intimní povaze podcastu. Věřím, že jeho sledování či poslech pomůžou rodičům pochopit složitý svět dětí, který se v dnešní době často prolíná s kybernetickým prostorem,“ uvedl šéfredaktor zpravodajství a publicistiky CNN Prima NEWS Tomáš Vojáček.

Hned v prvním díle moderátorka Terezie Tománková řeší se svými hosty vedle zhoršujícího se duševního zdraví dětí také vliv sociálních sítí a internetu na jejich psychiku. Druhý díl se zabývá stále větším problémem dětských intimních fotografií na sítích, které jsou velmi snadným nástrojem pro vydírání. Ve studiu se mimo jiné objeví vedoucí výzkumného centra Národního ústavu duševního zdraví Jiří Horáček, školní psycholožka Lea Roland, bezpečnostní specialistka Kateřina Vokrouhlíková, bývalý vyšetřovatel sexuálního násilí na dětech Jaroslav Hrabálek či místopředsedkyně Evropského parlamentu Dita Charanzová, která tato témata otevírá na evropské půdě.

„Celý projekt mě opravdu baví i proto, že jsem matka. Dozvěděla jsem se spoustu nových a důležitých věcí. Doufám, že náš video podcast uvidí a uslyší co nejvíc lidí, protože jim může pomoci ve chvíli, kdy se dostanou do situace, která je pro ně či jejich děti nebezpečná. Možná pak budou vědět, jak si poradit,“ říká Terezie Tománková. Komunikace na sociálních sítích se podle ní stala nedílnou součástí našeho života. A je proto důležité, aby se rodiče odhodlali ponořit do tohoto světa a dětem pomáhali, ale přitom nezakazovali.

Generace deprese se na CNN Prima NEWS objeví poprvé v neděli 5. listopadu ve 20.15 hned po ShowTime. Už teď si můžete oba díly pustit ve všech hlavních podcastových aplikacích.

Zpravodajská multiplatforma CNN Prima NEWS se důležitému tématu duševního zdraví dětí a jejich bezpečnosti v kyberprostoru bude ve svém vysílání věnovat i nadále. Už na pátek 10. listopadu připravuje na toto téma velký speciál, ve kterém vystoupí experti i politici. Sledovat ho můžete živě ve 13:30 na CNN Prima NEWS.

První díl nového video podcastu s názvem Generace deprese:

Tagy:
sociální sítě CNN Prima NEWS Terezie Tománková podcast intimita dospívání kyberprostor Dita Charanzová Jiří Horáček deprese psychologie dětství Lea Roland generace deprese Jaroslav Hrabálek Kateřina Vokrouhlíková