GLOSA: Trapný Miloš Vystrčil a státní CK Jedeme za krví

Banda statečných českých senátorů v čele s šéfem horní parlamentní komory Milošem Vystrčilem vyrazila vlakem na Ukrajinu do války nasbírat lajky. Fakt jim je ještě někdo dá?

Válečný PR sightseeing pokračuje, Miloš Vystrčil už není Tchajwanec, ale Ukrajinec (otázka dne: Kdo teď dělá Tchaj-wan?), do vlaku nastoupil v helmě nejspíš už v Praze, jako jediný ji měl i v Kyjevě, kde už se nic neděje, v kupé při focení nechyběla obligátní mapa důležitosti, kterou pozorují lidé. Ach.

Podle našich informací z kuloárů Hlavního nádraží prý chystá státní cestovní kancelář JEDEME ZA KRVÍ v rámci budgetu na ukrajinskou válku vyslat speciální pendolino, kde se postupně vyfotí u hořících trosek a lidských těl všichni nedůležití lidé, kteří si myslí, že jsou důležití.

Ne, vážně. Po internetu od rána jede virální snímek Vystrčila, Fischera a spol. z kupé u mapy, kterým se chlubili cestou na Ukrajinu. Z té fotky každý racionálně uvažující člověk musí cítit vyloženě hmatatelnou trapnost. Proč? PROČ? Proč teď? Proč oni? Ano, na pozvání parlamentu, bla bla bla… Je to úplně fuk.

Miloš Vystrčil a spol. jsou takoví „Fialové z Wishe“. A samozřejmě si jako tleskače přibalili kamery České televize.

Proti cestě Petra Fialy do Kyjeva můžeme namítat, co chceme – je pravda, že v důsledku nepřinesla nic, než symboliku, ale ve srovnání s Vystrčilovým Expresem beznaděje byla vlastně famózní, dobře trefená do času, udělala mu ohromnou reklamu v Evropě, zlepšila jeho pověst. Udělala z něj chlapa. Češi se cítili zase trochu hrdí, ukázal „koule“, dobře.

Následně to všechno přišlo líto slovenskému premiérovi Eduardu Hegerovi, který s Fialou a spol. nejel, takže se rozhodl jet sám, o pár dní později. Vyfotil se tedy také ve vlaku s helmou, ale tady došlo k mimořádné akci, protože se na té fotografii s helmou ještě díval na hodinky, na nichž možná pozoroval, kolik času tato absurdní blbost zabrala. Ale dobře. Trapné, ale pořád je to premiér.

No a pak se na cynický výlet do války vydala Vystrčilova delegace, nejzajímavější a nejakčnější v záběrech České televize byl moment, kterak šéf Senátu pobíhá jako jediný po nádraží v Kyjevě v helmě, nikdo jiný ji tam nemá – skutečně nikdo.

Snad tu válku na Ukrajině Vystrčil rychle ukončí, protože Tchaj-wan je teď vyloženě na špičkách, fyzicky cítí, jak přichází o svoji jedinou naději…

Tagy: