Gottová poprvé od smrti manžela promluvila na veřejnosti. Co na premiéře filmu řekla?

Ivana Gottová je půvabná dáma.

Ivanna Gottová v Plzni

V Plzni měl v sobotu předpremiéru dokument Olgy Malířové Špátové Karel, který autenticky zachycuje poslední měsíce života Karla Gotta. Té se zúčastnila i manželka zesnulého zpěváka Ivana.

První klapka k dokumentu Karel padla 22. října 2018. Cíl byl jasný – zachytit autenticky Karla Gotta jako fenoménálního zpěváka, malíře a zároveň milujícího manžela a otce svých dětí. Samotné natáčení probíhalo v posledním roce života několikanásobného vítěze Českého slavíka. „Jsem moc ráda, že tady večer mohu být,“ řekla před uvedením dokumentu Gottová.

Vdova po zpěvákovi od jeho smrti před dvěma lety promluvila před publikem vůbec poprvé. Aktivní je ale na sociálních sítích, kde sdílí informace pro zpěvákovy fanoušky. Ačkoliv se sama veřejnosti spíše straní, ukázala se například na posledním rozloučení se zpěvačkou Evou Pilarovou.

Přípitek na život

„Přála bych si, aby vás film zahřál u srdce a věřím, že se vám bude líbit. Děkuji, že předpremiéra se koná právě tady, v manželově rodném městě. Věřím, že i on by měl velkou radost. Jak s oblibou říkal, když jsme si připíjeli: ‚Na život,‘ a věřím, že nás nahoře vidí,“ dodala u přípitku s ostatními Gottová.

Po ročním vynuceném odkladu kvůli koronaviru bude snímek slavnostně uveden do kin na začátku října. „Přála bych si, aby dal lidem sílu a naději a lidé se smáli, protože Karel toužil po tom, aby se lidé smáli. Když jsem Ivanku s Karlem pozorovala, tak se mi na jejich vztahu nejvíce líbilo, že se pořád smáli, i když to nebylo jednoduché,“ sdělila režisérka filmu Malířová Špátová.

Tagy: