Hamás jí zabil manžela. Filmařka se o jeho smrti dozvěděla při rozhovoru pro televizi

Izraelská filmařka Shaylee Ataryová

Tragickou zprávu se filmařka Shaylee Ataryová dozvěděla během rozhovoru pro televizi. Hamás jí zabil manžela. Matce novorozence se podařilo uprchnout a ukrýt se, když teroristé napadli kibuc Kfar Aza. Jejího manžela, rovněž filmaře Yahava Winnera, ale útočníci unesli a později zastřelili.

Během rozhovoru pro televizi Sky News Ataryová popisovala, jak se v sobotu chystali večeřet, když se bojovníci Hamásu vloupali do jejich domu v kibucu Kfar Aza. Ve videu, které později zveřejnil i web TMZ, filmařka říká, že vzala několikaměsíční dcerku, z domu utekla a 27 hodin se skrývala. Její manžel ale utéct nezvládl.

ČTĚTE TAKÉ: Sušenky pro teroristy, koště i vysavač s válečkem. Jak se civilisté dokázali ubránit Hamásu?

„Zablokoval okno naší ložnice a pokusil se zatarasit dveře Shayiným kočárkem, aby je zastavil. Neutekl, aby nás zachránil,“ nechala se podle webu Deadline později slyšet Ataryová. Dodala, že se nestihli ani rozloučit, jen se na sebe podívali a ona se dala na útěk s dítětem.

Doufala, že přežil. Jak ale sever TMZ popisuje dál, rozhovor nabral neuvěřitelně ponurý spád. Přímo během rozmluvy s televizí se totiž zpěvačka dozvěděla, že její manžel zemřel. „Z popisu vojáka, který našel Yahavovo tělo, vím, že byl zabit jedním výstřelem do hlavy, že netrpěl,“ uvedla podle webu Deadline Ataryová.

Ta nyní usiluje o to získat manželovo tělo, aby ho mohla pohřbít. „Pak budu moci začít truchlit. Pak dovolím, aby mi z očí vytekly skutečné slzy,“ dodala.

Yahav Winner byl úspěšným izraelským filmařem, jak napsal web Screen Daily. Na letošním Mezinárodním studentském filmovém festivalu v Tel Avivu získal cenu za nejlepší kameru za krátký film The Boy.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Z Izraele se vrátil další repatriační let dohromady s 66 Čechy na palubě.

Tagy: