Příčina smrti Hany Zagorové odhalena. Přišlo to náhle, Štefan byl s ní, popsal přítel

Hana Zagorová si zdravotní problémy nepřipouštěla a měla i nadále velké plány.

Zemřela zpěvačka Hana Zagorová

Legendární zpěvačka Hana Zagorová, která zemřela 26. srpna, bojovala s nevyléčitelným onemocněním krve. Osudnou se jí ale v nemocnici údajně měla stát těžká mrtvice.

Zpěvačka Hana Zagorová trpěla vzácným druhem anémie. „Název mé nemoci zní paroxysmální hemoglobinurie – znamená to, že se rodí nekvalitní červené krvinky, které dřív odumírají,“ prozradila ve své životopisné knize Naprosto nezbytná Hana Zagorová. I proto byla od loňského podzimu několikrát hospitalizovaná. Její stav se navíc zhoršil poté, co v roce 2020 prodělala těžký covid a následně trpěla i postcovidovým syndromem.

Ten Zagorovou prý velmi trápil. „Dokonce to zapříčinilo, že jí lékaři oznámili, že se na pódium před své publikum nevrátí. Hodně ji to zdeptalo psychicky. Ale stále na tom nebyla tak, že by někdo očekával její smrt,“ prozradil webu blesk.cz zdroj z jejího blízkého okolí.

I při poslední hospitalizaci byl stav zpěvačky vážný. Všichni ale věřili, že se z něj dostane. Nejtěžší chvíle ale přišly ve čtvrtek 25. srpna. „Štefan byl u toho, když Hanka dostala snídani. Napila se kávy, položila hrnek a najednou prý měla strnulý výraz ve tváři,“ popsal prý jejich rodinný přítel s tím, že Margita okamžitě zavolal lékaře. Ti údajně konstatovali těžkou mrtvici. O den později pak přišla tragická zpráva. Legendární zpěvačka Hana Zagorová zemřela.

Tagy: